Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Η κυβέρνηση των συνεργατών, έπνιξε το Σύνταγμα στα δακρυγόνα, για να αποφύγει την παραμονή του κόσμου στην πλατεία










Απ' το πρωί, τα καθεστωτικά "Νέα", προειδοποιούσαν πως η κυβέρνηση κινητοποιήθηκε προκειμένου να αποφύγει την παραμονή των διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος.
Η συγκέντρωση ήταν πρωτοφανής σε όγκο. Ήταν πολύ πυκνή. Πατείς με πατώ σε.
Ήμουν στο μπλοκ της ΕΙΝΑΠ, που ξεκίνησε από το υπουργείο Υγείας.
Όταν φτάσαμε στο ύψος της παλιάς βουλής, τα δακρυγόνα άρχισαν να γίνονται ενοχλητικά.
Με την είσοδο στην πλατεία Συντάγματος επικρατούσε πολεμική ατμόσφαιρα.
Τα δακρυγόνα σχημάτιζαν σύννεφο πάνω από την πλατεία.
Κάθε τόσο, οι χειροβομβίδες κρότου έσκαζαν, για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο.
Οι κουκουλοφόροι κυριαρχούσαν στην πλατεία, διηθώντας τα μπλοκ και καθιστώντας τα στόχους της Αστυνομίας.
Φύγαμε προς στην Πανεπιστημίου.Μόλις επιχειρούσαμε ανασύνταξη, προέκυπτε πρόκληση από τους κουκουλοφόρους. Η ένταση των προκλήσεων ήταν καταφανώς δυσανάλογα μικρή με την απάντηση των ΜΑΤ σε δακρυγόνα.
Και πάλι επιχειρήσαμε ανασύνταξη του μπλοκ, και πάλι πρόκληση απο τους κουκουλοφόρους με κροτίδες, και πάλι δυσανάλογα σφοδρή ρίψη δακρυγόνων.
Η πορεία κινήθηκε στην Πανεπιστημίου και επανήλθε στο Σύνταγμα μέσω Σταδίου. Αυτή την φορά ο κόσμος ήταν πολύ λιγότερος.
Η κυβέρνηση κατάφερε αυτό που επεδίωκε: Να στείλει τον κόσμο στο σπίτι του με αναπνευστικά προβλήματα, και να παραμείνουν στο Σύνταγμα περισσότεροι αναρχικοί, κουκουλοφόροι μπαχαλάκηδες και μή, λίγοι γιατροί, λίγοι του Συνασπισμού, λίγοι της Σπίθας, και το κίνημα των Διοδίων.

Συνέβη και το εξής: Στό αριστερό της πρόσοψης της βουλής, μία κυρία και ένας κύριος, (μεσήλικες), ανέβηκαν στο πεζούλι κρατώντας Ελληνικές σημαίες, και απευθύνθηκαν στα ΜΑΤ.
Η κυρία ήταν ευπρεπώς ενδεδυμένη, και αυτό, μαζί με την Ελληνική σημαία που κρατούσε, ερέθισαν τους αναρχικούς και τους αριστεριστές. 
Οι αναρχικοί τους πήραν τις σημαίες απο τα χέρια, τις εξαφάνισαν, και οι μεσήλικες άκουσαν τα εξ' αμάξης.
Οι από κάτω, φώναζαν "Δεν είμαστε Έλληνες"...Κάπου έχουν δίκιο, διότι για τα παιδιά αυτά, Ελλάδα είναι το κράτος που εφιππεύει την κοινωνία και την απομυζά.
Ταυτίζοντας τα σύμβολά με το απεχθές κράτος και το πολιτικό σύστημα, τα μισούν...
Δεν διδάχθηκαν ποτέ ότι το Έθνος δεν ταυτίζεται με το κράτος..Το αντίθετο έμαθαν και απο την Δεξιά και απο το κέντρο και απο Αριστερά. Η Αριστερά μάλιστα, χαρίζει με απέχθεια το Έθνος στο κράτος και την ακροδεξιά, καθώς μυρικάζει με φανατισμό τις εξωπραγματικές για την Ελλάδα  θεωρίες  του Χομσμπάουμ και του Γκέλνερ...


Τα νέα από το μέτωπο της υγείας: Μετά την διάλυση του ΟΠΑΔ (το ταμείο υγείας των Δημοσίων υπαλλήλων) και την συγχώνευσή του με το ΙΚΑ, τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ (παλιό ΤΕΒΕ), δεν υπάρχει κωδικός πληρωμής των οφειλών του ΟΠΑΔ. Που σημαίνει δύο πράγματα: Τα χρεωστούμενα ενός έτους στους γιατρούς, είναι αμφίβολο εάν και πότε θα δοθούν, και δεύτερον, απο το Μάρτιο δέν έχει νόημα να παίρνουμε εντολή από τα βιβλιάρια των ασφαλισμένων του δημοσίου, εφ' όσον δεν πρόκειται να πληρωθούμε, παρα μόνο ίσως με ομόλογα...
Στην συγκέντρωση του Ιατρικού συλλόγου που θα γίνει την Κυριακή 27/ 2 στις 11 το πρωί, στο Πρέζιντεντ, θα τεθεί μάλλον θέμα διακοπής των συμβάσεών μας με τον (καταργημένο) ΟΠΑΔ...

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Eξαιρετικο και αποκαλυπτικο!!!!
Αν αυτα τα νεα παιδια δεν βρισκονται ''μεσα στο παιχνιδι' εχεις απολυτο δικιο στην τοποθετηση σου.

vripol είπε...

Τασούλα, σίγουρα η πλειοψηφία των παιδιών πιστέυει στην πολιτικη της σύγκρουσής. Και άλλο τόσο σίγουρα κάποιοι απο τους ταγούς τους εκτελούν διατεταγμένη έμμισθη υπηρεσία..

Unknown είπε...

Ευχαριστω που απαντησες στο σχολιο μου.
Οσο για τον ΟΠΑΔ εχεις απολυτο δικιο, καθως τα χρηματα του Ταμειου με τους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ εγιναν βορρα του χρηματιστηριου, με τους ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΔΟΜΗΜΕΝΑ.....και οι συνταξιουχοι καλουνται να πληρωσουν απο 2,5 % 4% αρχης γενομενης απο 1-7-2011

vripol είπε...

Μπράβο ρε θηρίο..Κουμαντάρεις επάξια πέντε ιστολόγια. Εύχομαι πάντα να'σαι γερή καί δημιουργική.

Unknown είπε...

Οσο θα υπαρχουν ανθρωποι θα πορευομαστε...