Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Ολα ταυτόχρονα, καλά και κακά, βαρίδια και ευκαιρίες




Θεωρώ, πώς η προχθεσινή εξέλιξη στην ΕΕ, συνιστά όλα τα αντικρουόμενα παρακάτω:

1. Προσπάθεια της Ευρώπης να οχυρωθεί έναντι των επιθέσεων των Αμερικανοεβραϊκών και αντιστοίχων εδωδίμων κερδοσκοπικών κεφαλαίων, που με μοχλό την Ελλάδα και την πολιτική της ελίτ, πέρα από το ίδιον οικονομικό όφελος, στόχευαν στον τορπιλισμό της Ευρωζώνης και στην ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ.

2. Προσπάθεια στεγανοποίησης του κινδύνου που συνιστά η κρίση της Ελλάδας για την ευρωζώνη.

3.Ατελή κατά το 1. άμυνα, διότι τα υπόλοιπα pigs αφήνονται εκτεθειμένα στους κερδοσκοπικούς κινδύνους

4.Προσπάθεια κερδοσκοπικής-τοκογλυφικής αξιοποίησης της Ελλάδας από την Ευρώπη. Η αγελάδα θα ψοφούσε. Τώρα θα ζει για να την αρμέγουν επί δεκαετίες

5. Ένα βήμα εμπρός για την οικονομική ενοποίηση της Ευρώπης, αλλά με τον τρόπο των πολιτικών ελίτ, που προτάσσουν την δική τους επιβίωση, αφήνοντας τους λαούς εκτεθειμένους και απροστάτευτους στην ωμή δύναμη των "αγορών". Εξαναγκασμός των ομολογιούχων ασφαλιστικών ταμείων σε αναγκαστική «αλλαγή» χαμηλότερης αξίας ομολόγων, και καταδίκη τους σε ατροφία και μαρασμό.

6. Περαιτέρω υποθήκευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας και αφαίρεση δυνατοτήτων άσκησης Εθνικής οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής.

7. Ανάσα για την Ελλάδα από τον κίνδυνο της άμεσης χρεοκοπίας με την προϋπόθεση ότι θα μπορέσει να αξιοποιήσει την ευκαιρία για να ανακάμψει οικονομικά.

8.Περαιτέρω πίεση για διαρθρωτικές αλλαγές που θα έχουν καλή και κακή όψη: καλή στον βαθμό που θα μειώνουν το κομματαρχικό κράτος και τα κατοχυρωμένα προνόμια των ομάδων συνομιλητών του. Κακή, στο μέτρο που με πρόσχημα το προηγούμενο, θα καταστρέφουν την μεσαία επιχειρηματικότητα, εισάγοντας τα επιχειρηματικά μεγαθήρια στα επαγγέλματα που θα ανοίγονται.

9. Τακτικά, ανάσα για την κεντροαριστερά των Παπανδρεοβενιζέλων, ειδικά αν μπορέσει να χαλαρώσει λίγο τα οικονομικά λουριά στα υποζύγια. Πιθανώς, βελτιωμένο ποσοστό σε εκλογές και καλύτερες ευκαιρίες για στρατηγική επιβίωση του ΠΑΣΟΚ.

10. Εκ του προηγουμένου: Περαιτέρω προσπάθεια αποβλάκωσης-συγκάλυψης ουσιωδών-επιλεκτικής παραπληροφόρησης των καθεστωτικών ΜΜΕ. Άρα, περαιτέρω απαιτούμενη αντικαθεστωτική μελέτη και προσπάθεια αναζήτησης κριτηρίων κρίσης των τεκταινομένων.

11. Ολίγη ή και πολλή αμηχανία στους καθεστωτικούς εταίρους του ΓΑΠ, της αριστεράς συμπεριλαμβανομένης. Πεισματική οχύρωσή τους σε αποδιαπαιδαγωγητικές ιδεολογικοπολιτικές εμμονές. (Στείρος ανιμνημονιασμός, χονδροκομμένος αντικαπιταλισμός, μονομερής-μονοθεματικός πατριωτισμός)

12. Ευκαιρία στην Τουρκία για γεωπολιτικά κέρδη έναντι της επί μακρόν χειμασθησομένης Ελλάδας.

13. Ευκαιρία για περαιτέρω πολιτισμική διολίσθηση ή για πολιτισμική ανά-σταση των Ελλήνων: Διολίσθηση σε συμφεροντολογικές ωφελιμιστικές εξατομικευμένες ή και συλλογικές επιδιώξεις ή, αντίθετα, αναζητήσεις ενανθρώπισης εν αλληλεγγύη και αυταπαρνήσει.

14. Νέο έδαφος δράσης του αποδιαπαιδαγωγητικού και αντεθνικού νεοφιλελεύθερου κοσμοπολιτισμού, του αντεθνικού αριστερού ταξικού διεθνισμού, αλλά και του ανιόντος, φιλοσοφικά επανελληνίζομένου και δι αυτού επανελληνίζοντος, αποδογματιζόμενου, μετανεωτερικού, εθνοανασυνθετικού, αντικαθεστωτικού, αντιρεπουμπλικανικού, δημοκρατικού πατριωτισμού.

Ο επανελληνιζόμενος Έλληνας, καλείται να εγκαταλείψει την βολική πλην ευνουχιστική επανάπαυσή του στα εύκολα και διαμεσολαβητικά, και να αναλάβει τις τραγικές του ευθύνες: Δράση, σε συνθήκες αβεβαιότητας, για να κερδίσουμε (δια της αλλαγής του πολιτικού συστήματος σε προσομοίωση (τουλάχιστον) πραγματικής αντιπροσώπευσης), την καθυπόταξη της πολιτικής τάξης στα συλλογικά μας κελεύσματα. Ίσως, δυσκολότερο και από το προηγούμενο, είναι η ενανθρώπιση αυτών των κελευσμάτων, ώστε να μην αποτελούν κραυγές συντονισμένων τομαριών.

Γιώργος Πολυχρονίδης 25-7-11

Δεν υπάρχουν σχόλια: