Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

-Φίμωσαν το “Ράδιο-Ακρίτες 102,3fm ” στην “προσφυγομάνα” (sic!!!)

Από το "Πόντος και Αριστερά"

Οι παλιοί αντιπρόσφυγες ρατσιστές είναι ακόμα εδώ;;;;;

Μάθαμε ότι στη Θεσσαλονίκη ο Δήμος Χορτιάτη κατέστρεψε ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ την κεραία του μοναδικού ποντιακού ραδιοφωνικού σταθμού. Η πράξη αυτή συνιστά ρατσισμό και καταστολή κατά ενός σημαντικού τμήματος της ελλαδικής κοινωνίας. Και είναι τραγικό ότι στην πάλαι ποτέ προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη έχουν ανθίσει χωρίς ουσιαστική αντίσταση την τελευταία 20-ετία ρατσιστικές αντιλήψεις και πρακτικές είτε από τους ακροδεξιούς και τους “έντιμους κυρ-Παντελήδες” της πόλης αυτής κατά των νέων Ποντίων προσφύγων από την τ. ΕΣΣΔ, είτε από τον τρεμοπουλικό οικολογικό χώρο κατά της προσφυγικής Μνήμης.

Στην αρνητική συμπεριφορά μπορεί να ενταχθεί η αδιαφορία της Αριστεράς της πόλης και η υποκρισία του ντεμέκ “αντιρατσιστικού” της κινήματος!.

Είναι θλιβερό ότι η Νέα Θεσσαλονίκη είναι η πόλη του Ψωμιάδη, του Παπαγεωργόπουλου, του Άνθιμου, του Μπουτάρη και του Τρεμόπουλου.

Η φίμωση των Ποντίων είναι μάλλον το κερασάκι στην τούρτα αυτής της τεράστιας αλλοτρίωσης! Εκτός και αν το τουρκικό προξενείο αρχίζει να έχει τόση ισχύ στην εν λόγω πόλη, μιας και ο κατασκευαστής του τουρκικού έθνους είναι “παιδί της πόλης“!!!

Τι να πεις; Ρατσιστές και ανόητοι;

Ή απλώς “ανόητοι”!

Δημοσιεύουμε παρακάτω το Δελτίο Τύπου των “Ακριτών”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή του για την πράξη καταστροφής του συστήματος εκπομπής του Ράδιο Ακρίτες 102,3fm χθες το πρωί (Τετάρτη 30/6/2010), στο πάρκο κεραιών του Χορτιάτη από συνεργείο του Δήμου Χορτιάτη

Το Ράδιο Ακρίτες αποτελεί τη φωνή του υπερήφανου Ποντιακού λαού που έχει βιώσει την τραγωδία της Γενοκτονίας και του ξεριζωμού από το Τουρκικό κράτος.

Είναι ακατανόητη αυτή η ενέργεια που πλήττει ένα ειδικό και μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο ραδιόφωνο που αποτέλεσε και αποτελεί το βασικό εργαλείο και μέσον επικοινωνίας των απανταχού Ποντίων.

Ο Δήμαρχος Χορτιάτη κ. Μιχάλης Γεράνης οφείλει εξηγήσεις για αυτή την εχθρική του πράξη εναντίον της φωνής του Ποντιακού Ελληνισμού αλλά και πολλών άλλων εθνικοτοπικών οργανώσεων που φιλοξενούνται από το Ράδιο Ακρίτες.

Γνωρίζουμε πως όλα αυτά τα 17 χρόνια της νόμιμης και συνεχούς λειτουργίας μας η φωνή μας ενοχλεί το Τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης και την Τουρκική πρεσβεία γιατί τίθεται με ένταση και σαφήνεια το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής αλλά και άλλων Χριστιανικών πληθυσμών από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλικούς..

Το Ράδιο Ακρίτες 102,3fm σε πείσμα όλων αυτών που επιδιώκουν τη φίμωσή του θα συνεχίσει να αποτελεί την καθαρή και δυνατή φωνή του υπερήφανου Ποντιακού Ελληνισμού. Οι έλληνες του Πόντου δεν θα επιτρέψουν να σβήσει αυτή η αγωνιστική και μαχητική φωνή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: