Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Γιορτές οθωμανικής μνήμης στην Καβάλα. Πώς να χαρακτηρίσει κανείς μια τέτοια πράξη;

Αναδημοσιευση απο το "Ινφογνώμων Πολιτικά"

του Σάββα Καλεντερίδη
Ακριβώς μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, αφού προηγουμένως, με πρωταγωνιστή τον κ. Ξυνίδη, τα έδωσαν όλα στους ισλαμορατσιστές της Άγκυρας, καθορίζοντας τα όρια των δήμων του Καλλικράτη έτσι όπως βολεύει τους σχεδιασμούς των εθνικιστών της Τουρκίας, για εξευμενίσουν το
στέλεχος της ΜΙΤ που παίζει το ρόλο του προξένου, κ. Σαρνίτς, και να προσεταιριστούν τις ψήφους των μουσουλμάνων της Θράκης στις εκλογές για τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο δήμαρχος Καβάλας και τα εκεί στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, θεώρησαν καλό να αποδώσουν τον τίτλο του Επίτιμου Δημότη Καβάλας σε δυο Τούρκους πολίτες που έλκουν την καταγωγή τους από την Καβάλα.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, για τις νεοοθωμανικές γιορτές της Καβάλας, που έγιναν υπό το βλέμμα του πρόξενου-προβοκάτορα, ξόδεψαν και 60.000 ευρώ, εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη εφημερίδα ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ της Καβάλας, η εν λόγω τελετή είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 19 Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, αλλά μάλλον τότε θεωρήθηκε ότι ίσως το νεοθωμανικό μενού θα έπεφτε "βαρύ", αφού την ίδια μέρα το κύριο 'πιάτο' είχε "Το σπίτι του Κεμάλ", της κυρίας Διαμαντοπούλου και των λοιπών κρυπτο- και φανερο-κεμαλιστών του υπουργείου της, που επιλέχτηκε ως θέμα στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Είναι να απορεί κανείς για το πώς τους ανέχεται ακόμα ο λαός όλους αυτούς τους άθλιους και τους προσκυνημένους, που εξυπηρετώντας μικροκομματικούς σκοπούς και σχεδιασμούς σκοτεινών κέντρων, με κινήσεις που αποφασίζουν και υλοποιούν βήμα-βήμα, ετοιμάζονται να παραδώσουν τη Θράκη στους ισλαμοφασίστες της Άκγυρας, μια περιοχή που αποτέλεσε την αφετηρία του ελληνικού πολιτισμού και στην οποία βρέθηκαν οι Τούρκοι από το 13-14ο αιώνα και μετά ως κατακτητές και εξολοθρευτές του Ελληνισμού.
Παραθέτουμε σχετικά ρεπορτάζ της εφημερίδας ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ της Καβάλας και για άλλη μια φορά ευχόμαστε να μας διαψεύσουν οι εξελίξεις, να είμαστε εμείς οι 'ακραίοι' και οι 'υπερβολικοί' και να αναδειχτούν πραγματικοί πατριώτες οι θιασώτες του εν Καβάλα και Θράκη νεοοθωμανισμού και όχι μόνο.








Δεν υπάρχουν σχόλια: