Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

"Καλόν κορίτς". Παίζει λύρα και τραγουδά ο Δάσκαλός μου Ηλίας Υφαντίδης

2 σχόλια:

ΓΣΧ είπε...

Πολύ καλά όλα αυτά, κι ο λυράρης, και η τραγωδίαν, και οι χορευτές και όλα....Το άσχημο, πραγματικά πολύ ασχημο είναι ότι απομείναμε με τους χορούς και τα τραγούδια..Φιγούρες γραφικές..''οι Πόντιοι''...αα.. θα χορέψουν...σάμπως κάνουν και τίποτ'άλλο ?
Δυστυχώς, ως πολιτισμική παρουσία ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ, πάει τελείωσε...Που είναι τα βιβλία μας κι οι βιβλιοθήκες μας, που είναι το περίφημο Κέντρο Ποντιακών Μελετών, που είναι τα θέατρα μας κι ο κοινός αγωνιστικός μας λόγος ? Που είναι οι ορχήστρες μας και που οι φρέσκες μουσικές ιδέες και διασκευές μας, που είναι οι αξιόλογοι δίσκοι, που θα μπορούσαν να τους ακούσουν οι ''άλλοι'', οι μη Πόντιοι, και να θαυμάσουν την πραγματικά υπέροχη αυτή μαγευτική μουσική....ΤΙΠΟΤΑ..Ο καθένας κοιτάει την προβολή του και το εγώ του, μαθαίνει μόνον λύρα και ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗ, τίποτα, όλοι απελπιστικά ΑΣΧΕΤΟΙ .. Εργάστηκα προσωπικά στο παρελθόν με πολλούς και το γνωρίζω από πρώτο χέρι..Καμία ενορχήστρωση της προκοπής, όλες ''σκυλέ'',της μάζας και του όχλου, ακόμα και τα ''νέ'ι'κα τα παιδία''...
Ο μοναδικοί που παλεύουν και προσπαθούν είναι ο Μ.Καλλιοτζίδης και Φ.Κεσαπίδης..Αλλά πιος να αναγνωρίσει τις προσπάθειες τους ?
Ποιός έχει τις γνώσειςκαι το κατάλληλο γούστο?
Που και πως μπορούμε να σταθούμε άξια και στο ύψος μας?
ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ? ΕΛΕΟΣ..Φτάνει πιά.. Καλοί και άγιοι οι αρχαίοι μας χοροί, αλλά αδέλφια υπάρχουν κι άλλα πράγματα στον κόσμο..
Ας ανασυνταχθούμε..ας οργανωθούμε.. ας δουλέψουμε για το κοινό καλό και για έναν κοινό και μεγάλο στόχο : Τον λαμπρό Ποντιακό Ελληνισμό....Κανένα Εγώ πάνω απ'το σύνολο, όλοι για τον Πόντο.. Γίνεται ?
.....Τι λέω τώρα.........

Γ.Σ.Χατζούδης
μουσικός - συγγραφέας

vripol είπε...

Κ. Χατζούδη,έχετε αόλυτο δίκαιο.
Η κομματοκρατία, η ευτέλεια, το χαμηλό μας επίπεδο, η ήσσων προσπάθεια, έκαναν και στον χώρο μας την δουλειά τους.
Η όποια ανατακτική προοπτική μας, δυστυχώς ή ευτυχώς, συναρτάται πλέον απο την γενικότερη ανατακτική πορεία του Ελληνισμού, που αποσυντίθεται..