Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

Ετήσιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών για τη Μικρασιατική Καταστροφή στις ΗΠΑ


Η Ελληνική Ένωση της Αμερικής, HLA με υπερηφάνεια ανακοινώνει την ετήσια Ακαδημαϊκή φετινή διάσκεψη για τη Μικρασιατική Καταστροφή, που φιλοξενείται από την Εταιρεία Ελλήνων του Πόντου του Σικάγο, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009. Η εκδήλωση, η οποία είναι συν-χρηματοδοτούμενη από την Παν-Ποντιακή Ομοσπονδία των ΗΠΑ και του Καναδά, το Σύνδεσμο Ελληνικών-Midwest και την Ομοσπονδία της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης «Ένωσις», θα επικεντρωθεί στις εμπειρίες των Ελλήνων που ζουσαν στην Οθωμανική Μικρά Ασία, τον Πόντο, και την Ανατολική Θράκη κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας του Ελληνισμού. Η εκδήλωση αποτελεί συνέχεια της Διάσκεψης του περασμένου έτους, στην οποία δημοσιοποιήθηκαν διάφορα σημαντικά θέματα, που επιλαμβάνονται του αγώνα για την αναγνώριση της γενοκτονίας μας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φετινό συνέδριο, παρακαλώ να επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα της Εταιρείας των Ελλήνων του Πόντου, του Σικάγο: http://www.pontiangreeks.org/

Τα έγγραφα και το πρόγραμμα και την επιστολή από την Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποντιακών ΗΠΑ που κυκλοφορούν για τη Διάσκεψη, μπορείτε επίσης να κατεβάσετε, από την ιστοσελίδα HLA, ανατρέχοντας στον σύνδεσμο URL, που υπάρχει στην κορυφή παραπάνω, για απευθείας αντίγραφο του εν λόγω δ ελτίο Τύπου.
Το Φετινό Πάνελ, θα εποπτεύεται από το Διευθυντή του Ινστιτούτου Zoryan του Τορόντο του Καναδά, κ. Γιώργο Shirinian.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι θα συμμετάσχουν γνωστοί ακαδημαϊκοί, όπως ο Δρ Taner Akcam, από το Πανεπιστήμιο Clark, που θα παρουσιάσει το θέμα «Η ελληνική απέλαση και οι σφαγές του 1913-1914 - Η Πρώτη Εκτέλεση για τη Γενοκτονία των Αρμενίων».
Επίσης, Συντονιστής του συνεδρίου, θα είναι ο Δρ Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου από Πανεπιστήμιο St Johns, που θα παρουσιάσει το θέμα «Επίσημες και Ανεπίσημες Αμερικανικές Αντιδράσεις για την Καταστροφή της Μικράς Ασίας», "τι δικαιολογίες αποκαλύπτει".
Ο Δανός Ιστορικός και Ερευνητής Matthias Bjornlund θα παρουσιάσει το θέμα «Οι διώξεις των Αρμενίων και των Ελλήνων στη Σμύρνη, 1914-16: Μια ειδική περίπτωση παρατεταμένων γενοκτονιών, κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Κυριαρχίας».
Από το Haverford College, ο Δρ Αλέξανδρος Κιτροέφ θα παρουσιάσει το θέμα «Τα δεινά των Ελλήνων προσφύγων μετά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».
Και επίσης από το Purdue University, ο Δρ Βαν Coufoudakis θα παρουσιάσει το θέμα, «Οι σκόπιμη και συστηματικές παραβιάσεις, των διεθνών συμφωνιών από το 1923, από τη πλευρά της Τουρκίας».

Εμείς, στην Ελληνική Ένωση της Αμερικής (H.L.A.), θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε όλους όσους μπορούν να συμμετάσχουν στη διάσκεψη, για να ευχαριστήσουν με τη στήριξή τους την "Κοινωνία των Ελλήνων του Πόντου του Σικάγο", στις προσπάθειές της για να βοηθήσει στην παραγωγή των απαραίτητων ακαδημαϊκών συζητήσεων και στη δημοσίευση υλικού, σχετικά με την Γενοκτονία σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου. Μόνο ενωμένοι μπορούμε εμείς ως άνθρωποι να δικαιωθούμε και να πετύχουμε την διεθνή αναγνώριση, για την αδικία που υπέστησαν όλοι οι πρόγονοί μας, από την Ανατολική Θράκη, τη Μικρά Ασία και τον Πόντο.
Επικοινωνία: Ιωάννης Fidanakis, New Jersey, Tel. 1-973-464-0211

2 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Φαίνεται να είναι μία πολύ μεγάλη δουλειά που θα βγάλει τα δικά της συμπεράσματα. Σε κάθε περίπτωση τα πορίσματα του συνεδρίου θα έχουν και το δικό τους πολιτικό και κοινωνικό αντίχτυπο.

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι αυτά; Γιατρέ. Αν είναι και η ιατρική σου ίδια με τις πολιτικές σου απόψεις είσαι σίγουρα ο κομπογιαννίτης.
"Το ΚΚΕ ποτέ δεν είχε καλή σχέση με την αλήθεια, αλλά εσχάτως έχει ξεπεράσει κάθε όριο, και καταγγέλει καθετί που δεν ταυτίζεται πλήρως με τη δική του γραμμή."
Πoιος τα λέει αυτά ο πράκτορας Καλεντερίδης ή το αφεντικό του ο "Μεγάλος τραγουδιστής; Κρίμα που είσαι και επιστήμονας. Ντροπή σου!