Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Αντιεθνικιστικό λεξικό



Η απόγνωση στην προκυμαία τού Θανάτου= Συνωστισμός στην παραλία της Σμύρνης

Οι άσκοπες πορείες θανάτου των γυναικόπαιδων τού Πόντου στα χιόνια τους χειμώνες 1916-1917 και 1917-1918 = Διακοπές χειμερινού κοινωνικού τουρισμού του Οθωμανικού κράτους πρόνοιας (επιβαλλόμενες από τις πολεμικές ανάγκες, της -με τις καλύτερες προθέσεις- Οθωμανικής πατρίδας).

Το αντάρτικο σωτηρίας τού Πόντου= Παράνομες Εθνικιστικές ληστοσυμμορίες, πού αμαύρωναν την ήρεμη αγροτική ζωή νομοταγών Τούρκων χωρικών

Ο Αγωνιστής τού Πόντου Νίκος Καπετανίδης= Εθνικιστής Πράκτορας της Ελληνικής κυβέρνησης πού υπονόμευε την ακεραιότητα του Οθωμανικού κράτους και πού εκτελέσθηκε νόμιμα στην πλατεία της Αμάσιας μετά απο αδιαμφισβήτητη ετυμηγορία της Τουρκικής δικαιοσύνης

Η συνέχιση της Επανάστασης τού 21 με την Μικρασιατική εκστρατεία= Ιμπεριαλιστική επέμβαση με σκοπό τον διαμελισμό της Τουρκίας

Η κρατικά προγραμματισμένη εξόντωση των Χριστιανών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πού άρχισε από τους Νεότουρκους το 1914 και ολοκληρώθηκε το 1922 από τον Μουσταφά Κεμάλ= Εγκλήματα πολέμου πού προκλήθηκαν από τα εγκλήματα πολέμου του Ελληνικού στρατού στην Μικρά Ασία, από το 1919 εως το 1922.

Η νικηφόρα αντίσταση τού Ελληνικού λαού κατα τού Ιταλικού φασισμού στα βουνα της Αλβανίας=Απώθηση των Ιταλικών στρατευμάτων.

Η Αντίσταση τού λαού κατά την διάρκεια της τριπλής Γερμανοιταλοβουλγαρικής κατοχής= Ο Εμφύλιος της Κατοχής πού προκάλεσε τα οδυνηρά αντίποινα των στρατιωτικών αρχών.

Η επανάσταση του 21= Ουτοπικό Εθνικιστικό κίνημα πού αιματοκύλησε την ανεξίθρησκη πολυπολιτισμική Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Η αντιαποικιακή εξέγερση του Ελληνισμού της Κύπρου το 1955= Εθνικιστική-φασιστική-ρατσιστική εξέγερση πού δίχασε τον Κυπριακό λαό (κατ' άλλους, "τό Κυπριακό Έθνος" )

μακεδονικός αγώνας = η εξόντωση εθνικά μακεδόνων και αθώων τούρκων από το σφαγέα καραβαγγέλη και τον ακροδεξιό δραγούμη προκειμένου να εξελληνιστεί η αιγαιακή μακεδονία και η απ’ αιώνων (αναίμακτα τουρκοποιηθείσα) τουρκοεβραϊκή σαλονίκη. (προσθήκη του αγαπητού Γιάννη)







Δεν υπάρχουν σχόλια: