του Σάββα Καλεντερίδη
Έχουν γραφτεί πολλά για την συμμετοχή των Κούρδων στη Γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων. Τα περισσότερα είναι προπαγάνδα και διαδίδονται από εκείνους που δεν πιστεύουν καν ότι έγινε γενοκτονία και την ίδια στιγμή εργάζονται για την υπονόμευση της υπόθεσης της διεθνοποίηση του θέματος, γιατί λέει αυτό 'επιδεινώνει της ελληνοτουρκικές σχέσεις'.
Στόχος της προπαγάνδας αυτής, που τη διακινούν οι Έλληνες κεμαλιστές της Αθήνας, είναι να μείνει μακρυά η Ελλάδα από τους Κούρδους, αφ' ενός μεν για να είναι πιο ευάλωτη απέναντι σε κάθε πίεση στην Κύπρο, το Αιγαίο, τη Θράκη και τα Σκόπια, και αφ' ετέρου για να απομονωθούν οι Κούρδοι και να γίνουν εύκολος στόχος των Τούρκων, στη νέα φυσική και πολιτιστική γενοκτονία που επιχειρεί η Άγκυρα εναντίον τους.
Μετά την κρίσιμη ψηφοφορία στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της βουλής των ΗΠΑ και το 23-22, και η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της Σουηδίας κρίθηκε για μια ψήφο, η οποία έμελλε να ανήκει στη Κούρδισσα Γκιουλάν Αβτζί (Gülan Avcı), η οποία μάλιστα ψήφισε υπέρ, παρά την απόφαση του κόμματός του, που ήταν η αρνητική ψήφος στη Γενοκτονία.
Η Γκιουλάν Αβτζί, Κούρδισσα που γεννήθηκε στη μαρτυρική αρμενική πόλη Βαν, μετά την ψηφοφορία που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Άγκυρας η οποία ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τον πρέσβη της από τη Στοκχόλμη για διαβουλεύσεις, δήλωσε στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Fırat News, που πρόσκειται στο ΡΚΚ:
"Οι Κούρδοι είναι αντιμέτωποι με μια νέα γενοκτονία που επειχειρείται βάρος τους από πλευράς της Τουρκίας. Η αναγνώριση της Γενοκτονίας από το σουηδικό κοινοβούλιο είναι πολύ σημαντική εξέλιξη. Γνωρίζω ότι η ψήφος μου υπέρ της Γενοκτονίας, παρά την απόφασή του κόμματός μου, ήταν καθοριστική. Αυτό που έπραξα έπρεπε και ήταν απαραίτητο να γίνει. Γιατί η Τουρκία πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσει τις σφαγές και τις γενοκτονίες που διέπραξε στο παρελθόν. Ήδη πολλές χώρες του κόσμου θεωρούν ότι η Τουρκία είναι μια χώρα που διέπραξε γενοκτονίες."
Ελπίζουμε η εξέλιξη αυτή να προβληματίσει την ελληνική διπλωματία και εξωτερική πολιτική, που όταν δεν υπονομεύει τη διεθνοποίηση της γενοκτονίας, κρατά αποστάσεις από το θέμα, αφήνοντας τους Σουηδούς, τους Ελβετούς, τους Αμερικανούς και τους Κούρδους "να βγάλουν το φίδι από την τρύπα".
Η αναγνώριση της γενοκτονίας από το σουηδικό κοινοβούλιο είνα από τις περιπτώσεις που η Ελλάδα, για άλλη μια φορά, αντί για πρωταγωνιστής, είναι θλιβερός ουραγός στον αγώνα για την δικαίωση των δικών της εθνικών αγώνων.
Τέλος, να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι η εξέλιξη αυτή γίνεται μερικές βδομάδες μετά την αγιοποίηση του Μουσταφά Κεμάλ από τον κ. Σηφουνάκη, την κυρία Παπαδημητρίου, τον κύριο Μάζη και άλλους εκλεκτούς συνοδοιπόρους των Τούρκων κεμαλιστών.
Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/blog-post_4495.html#ixzz0hzQtUNze
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου