Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη στην Καρία. Βρέθηκε η σαρκοφάγος του βασιλιά Εκατόμνου!

Αναδημοσίευση από τό "Ινφογνώμων πολιτικά"



του Σάββα Καλεντερίδη
Τεράστιας σημασίας αρχαιολογική ανακάλυψη στην Μύλασσα της Καρίας, όπου, σε λαθρανασκαφή που γινόταν στο χώρο λατρείας του Καρίου Διός, ανακαλύφθηκε η σαρκοφάγος του σατράπη της Καρίας, Εκατόμνου, πατέρα του Μαύσωλου.
Σύμφωνα με δηλώσεις του βοηθού υφυπουργού τουρισμού της Τουρκίας, Όζαρσλαν, η συγκεκριμένη ανακάλυψη θεωρείται από τις πιο σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις που έχουν γίνει τον 20ό αιώνα στα εδάφη της Ανατολής.
Η σαρκοφάγος, που βρέθηκε μέσα σε ασύλητο τάφο, είναι μαρμάρινη, στολισμένη με υψηλής αισθητικής και τεχνοτροπίας μαρμάρινα ανάγλυφα και στις τέσσερις πλευρές και έχει μήκος 2,75 μ., πλάτος 2,15 μ. και ύψος 1,85 μέτρα. Τον τάφο του Εκατόμονου θεωρείται ότι έχτισε ο διάδοχός του, βασιλιάς της Καρίας Μαύσωλος, ο τάφος του οποίου βρίσκεται στην Αλικαρνασσό και θεωρείται ότι ήταν ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου.
Να σημειωθεί ότι ο Όζαρσλαν, βοηθός υφυπουργού και στέλεχος του ΑΚΡ, ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι πρόκειται για τον τάφο του Εκαταίου, αντί του Εκατόμνου, γεγονός που δείχνει πόσο δύσκολο είναι, ενώ είσαι βυθισμένος στο σκοταδισμό του Ισλάμ και το φασισμό του τουρκικού εθνικισμού (όπως και ο κ. Νταβούτογλου) να επικαλείσαι το ιστορικό και στρατηγικό βάθος μια περιοχής με τεράστια και πλούσια ιστορία, που δεν έχει σχέση ούτε με το Ισλάμ, ούτε με τον τουρκικό εθνικισμό!
Περιττό είναι φυσικά να αναφερθούμε στην πλήρη απουσία του Έλληνα αρχαιολόγου από τις αμέτρητες ελληνικές αρχαιότητες που ανακαλύπτονται εδώ και διακόσια χρόνια στην Ανατολή και κακοποιούνται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο από τους τυφλωμένους από μισαλλοδοξία και αμόρφωτους σημερινούς κατοίκους της Ανατολής.
Πάντως, ο αναπληρωτής υπυοργός εξωτερικών της Ελλάδος, κ. Δρούτσας, καλό θα ήταν, όταν ο κ. Νταβούτογλου προχθές, με φόντο τις ισλαμικές μαντήλες της γυναίκας και της κόρης του αναφερόταν από τη Ρόδο με αξεπέραστη αναίδεια σε "ΚΟΙΝΟ ΣΠΙΤΙ" Ελλήνων και Τούρκων, εννοώντας το ελληνικότατο Αιγαίο, να αναφερθεί στο πραγματικό ΚΟΙΝΟ ΣΠΙΤΙ Ελλήνων και Τούρκων, που είναι η Θράκη, η Πόλη, ο Πόντος, η Καππαδοκία και η Ανατολή και στο θέμα του Εκατόμνου και όχι του Εκαταίου (αυτός ήταν μια άλλη μεγάλη μορφή του Ελληνισμού, που γεννήθηκε και έδρασε λίγο πιο βόρεια, σε έναν άλλο κοινό χώρο, την θρυλική Μίληττο της Ιωνίας), δίνοντάς του την πραγματική διάσταση του θέματος και αλλάζοντας πρόσημα στη θεωρία του στρατηγικού βάθους, που προπαγανδίζεται πανελληνίως.
Έτσι αντιδρούν οι πραγματικοί Έλληνες, κληρονόμοι μια πλούσιας και βαριάς παρακαταθήκης και ιστορίας.
Έτσι πρέπει να αντιδρά ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας, για να οριοθετούνται και τα όρια που πρέπει να περιφέρει την αναίδειά του ο τουρκομάνος κ. Νταβούτογλου.
Αλλά είπαμε, νέοι καιροί, νέα ήθη!


Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/08/blog-post_2495.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+InfognomonPolitics+%28InfognomonPolitics%29#ixzz0w3LW6jp9

Δεν υπάρχουν σχόλια: