Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Βανδαλισμοί με άρωμα τουρκικής προβοκάτσιας, αξιοπρεπείς Ρομά και …πασοκικές γελοιότητες!


Bookmark and Share

Είναι γνωστή πλέον η ιστορία που ξετυλίχθηκε πριν από 4 μέρες στην Κομοτηνή, κοντά στον τσιγγάνικο μαχαλά Πος Πος: άγνωστοι έσπασαν τις πλάκες μερικών τάφων του μουσουλμανικού νεκροταφείου της περιοχής, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση και ν’ ακολουθήσει μέχρι και συγκέντρωση έξω από το τουρκικό προξενείο από ομάδα μουσουλμάνων, που διαμαρτυρόταν για το γεγονός και ζητούσε τη βοήθεια και επέμβαση του προξένου (μάλλον θα τον βλέπουν ως…διοικητή της Θράκης – πράγμα πάντως όχι και πολύ παράλογο, με όσα βλέπουμε γύρω μας ειδικά τους τελευταίους μήνες).
Το όλο περιστατικό έγινε φυσικά αμέσως αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον τουρκόφωνο (και τουρκόφρονα) τοπικό τύπο. Χαρακτηριστικό υπήρξε π.χ. το δημοσίευμα της Μπιρλίκ με τίτλο «Στο μοναστήρι στα Σούρμενα γίνεται προσευχή, και στην Δυτική Θράκη σπάζουν τάφοι!», όπου γίνεται απόπειρα αντιπαράθεσης του βανδαλισμού με την…τουρκική μεγαλοψυχία, που επέτρεψε την τέλεση της Θ.Λειτουργίας στη Μονή Παναγίας Σουμελά του Πόντου, ενώ τονίζεται και το σύνθημα «Έξω το Προξενείο-Χρυσή Αυγή», που βρέθηκε γραμμένο σε τοίχο του νεκροταφείου (για το δημοσίευμα αυτό, αλλά και για άλλα σχετικά με το θέμα, βλ. το ιστολόγιο http://tourkikanea.wordpress.com). Εκείνο φυσικά που δεν μας είπε ο αρθρογράφος της Μπιρλίκ ήταν ότι το συγκεκριμένο σύνθημα ήταν γραμμένο εκεί εδώ και μήνες. Από την άλλη βέβαια είναι τουλάχιστον κωμικό να μιλούμε για…Χρυσή Αυγή στη Θράκη, καθώς το ενδεχόμενο να υπάρχουν 2-3 φασιστοτσόγλανοι που γράφουν ενίοτε συνθηματάκια με σπρέυ, ουδόλως μπορεί να συνιστά…θρακικό παράρτημα της εν λόγω οργάνωσης, το οποίο θα τολμούσε μάλιστα να προβεί και σε τέτοιους βανδαλισμούς. Εμείς πάντως βανδαλισμούς στη Θράκη από «χριστιανό» ομολογούμε ότι δεν θυμόμαστε τα τελευταία…20 χρόνια, ενώ θα θυμίσουμε ότι ειδικά για την τακτική βεβήλωσης μουσουλμανικών τάφων, ο τελευταίος που συνελήφθη στη Θράκη ήταν ασφαλώς μουσουλμάνος!

Η αντίδραση των Ρομά του Πος Πος εναντίον των ανθρώπων του Προξενείου
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στο ίδιο ακριβώς πνεύμα με τα δικά μας σχόλια κινούνται και οι δηλώσεις των ίδιων των μουσουλμάνων Ρομά του Πος Πός, που εξαρχής και το ενδεχόμενο προβοκάτσιας από τουρκόφρονες άφηναν θεωρητικά ανοιχτό, αλλά και αποδοκίμαζαν απερίφραστα την επιλογή όσων συγκεντρώθηκαν έξω από το Προξενείο (σ.σ. να πούμε εδώ ότι αυτοί προέρχονταν όχι από το Πος Πος, αλλά από τον άλλο, σχετικά κοντινό τσιγγάνικο οικισμό του Ηφαίστου, ο οποίος – και σε πλήρη αντίθεση με το Πος Πος – επηρρεάζεται αρκετά από τους προξενικούς κύκλους). Όπως μας είπε ο πρόεδρος του «Συλλόγου Ελλήνων Μουσουλμάνων Πος Πος» (που αριθμεί περισσότερα από 1000 μέλη!) Χουσεΐν Χουσεΐν, την ίδια βραδιά που ανακαλύφθηκαν οι βανδαλισμοί, συνέβησαν μέσα στον χώρο του νεκροταφείου ακόμη και έντονοι διαπληκτισμοί μεταξύ Ρομά του Πος Πος και κάποιων σεσημασμένων προξενανθρώπων, που τριγυρνούσαν στην περιοχή και προσπαθούσαν να εκμεταλλευθούν πολιτικά το ατυχές συμβάν. Πολύ χαρακτηριστική όμως ήταν και η ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο ίδιος ο Σύλλογος, επισημαίνοντας τα εξής:
«Ο «Σύλλογος Ελλήνων Μουσουλμάνων Πος Πος» εκφράζει με τον πιο έντονο τρόπο την αποδοκιμασία του για την χθεσινοβραδινή βεβήλωση πάνω από 10 τάφων στο νεκροταφείο του συνοικισμού μας. Ήταν μια ενέργεια που, αν δεν προερχόταν από κάποιον μεθυσμένο ή ψυχοπαθή, είχε στόχο τους ανθρώπους μας και την ειρηνική μας συνύπαρξη με την υπόλοιπη κοινωνία του τόπου μας.
Δεν ξέρουμε αν αυτά τα παλαιότερα συνθήματα στον τοίχο του νεκροταφείου μας, με την υπογραφή «Χρυσή Αυγή», έχουν σχέση με το συμβάν, δεν ξέρουμε καν αν υπάρχει τέτοια οργάνωση στην Κομοτηνή. Δεν ξέρουμε αν είναι μια ακόμα περίπτωση σαν εκείνη πριν λίγους μήνες στο Μέγα Πιστό, όπου συνελήφθη ο τρελλός του χωριού για ίδιο συμβάν. Αυτό που εμείς ξέρουμε είναι ότι οι δράστες πρέπει να συλληφθούν και να τιμωρηθούν, είτε είναι Χριστιανοί, είτε όχι.
Αναρωτιόμαστε, όμως, γιατί μόνο στο δικό μας νεκροταφείο γίνονται αυτά, όταν υπάρχουν 11 μουσουλμανικά νεκροταφεία στην πόλη; Μήπως κάποιοι ενοχλούνται από τις καλές μας σχέσεις με τον χριστιανικό πληθυσμό και θέλουν να τις χαλάσουν; Ας το σκεφτούν αυτοί που χθες, πάνω στην ανακατωσούρα, παρέσυραν κάποιους αφελείς δικούς μας να ζητήσουν βοήθεια από τον …Τούρκο Πρόξενο! Εδώ είναι Ελλάδα και τα όποια προβλήματα θα τα λύσει η ελληνική Αστυνομία, όχι αυτοί που χαίρονται με τις φασαρίες και τη διχόνοια.

Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει να εργάζεται για το καλό του συνοικισμού και να προσπαθεί με λογική και ψυχραιμία να μην ξανασυμβούν τέτοια θλιβερά γεγονότα».

Και η αναμενόμενη ναιναικο-φοβική κυβερνητική «αντίδραση»

Ενώ΄όμως οι απλοί (και πάμφτωχοι) μουσουλμάνοι του Πος Πος κράτησαν μια τόσο αξιοπρεπή, υπεύθυνη και περήφανη στάση (που πραγματικά δρα κατευναστικά απέναντι στην τεχνητή ένταση που προσπάθησαν να προκαλέσουν οι γνωστοί κύκλοι), τι να πει κανείς για την επίσημη κωμικοτραγική πασοκική τιποτολογία, που προσέθεσε ένα ακόμη ελεεινό επεισόδιο στην αθλιότητα της φοβικής πολιτικής του ελλαδικού προτεκτοράτου. Και εννοούμε φυσικά την ανακοίνωση του (εκπροσώπου της κατοχικής κυβέρνησης) Γ.Πεταλωτή, η οποία εξεδόθη πριν αλέκτορα λαλήσαι και είχε ως εξής
«Στις κοινωνίες υπάρχουν περιθωριακές ομάδες που επενδύουν στο μίσος και τη ρήξη. Που φοβούνται τη διαφορετικότητα και έχουν σαν οδηγό τους τις θεωρίες συνωμοσίας
Οι πράξεις τους είναι απόλυτα καταδικαστέες και αντίθετες προς τα εθνικά μας συμφέροντα. Είναι τα απομεινάρια του παρελθόντος που η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της για πάντα.
Όσοι καταστρέφουν τάφους και βεβηλώνουν τη μνήμη νεκρών που ανήκαν σε άλλο δόγμα, είναι έξω από την κοινωνία μας, την οποία βρίσκουν απέναντί τους πιο ενωμένη»
Ο κυρ-υφυπουργός είχε λοιπόν προφανέστατα εκ των προτέρων αποκλείσει το ενδεχόμενο της τουρκοπροβοκάτσιας και – προτρέχοντας τόσο της κοινής λογικής, όσο και της…αστυνομικής έρευνας – ήταν εξαρχής σίγουρος ότι οι ένοχοι του βανδαλισμού ήταν κάποιοι ακραίοι «χριστιανοί» τραμπούκοι. Τίποτε άλλο δεν μπόρεσε να σκεφτεί ο καημένος. Λίγες ώρες αργότερα προέβη μάλιστα και σε εκτενέστατες δηλώσεις για τον…δρόμο της ευημερίας και της προόδου στον οποίο μας ξαναέβαλε χάρη στο μνημόνιο η σωτήρια πολιτική της κυβέρνησης, και η εικόνα της εξοργιστικής κοροϊδίας ολοκληρώθηκε. Καλή μας νύχτα… Ν.Δ.
http://proxeneio-stop.org

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/08/blog-post_4085.html#ixzz0x3tWCvA0

Δεν υπάρχουν σχόλια: