Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Πραγματοποίηση Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου «Τρεις γενοκτονίες, μια Στρατηγική»


Bookmark and Share

Ανακοίνωση
Διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «τρεις Γενοκτονίες, μια στρατηγική», συνδιοργανώνουν φορείς που εκπροσωπούν τους χριστιανικούς Λαούς της Ανατολής Έλληνες, Αρμενίους, Ασσυρίους που υπέστησαν το έγκλημα της Γενοκτονίας στις αρχές του 20ου αιώνα (Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας, Ένωση Σμυρναίων, Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών). Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 17-19 Σεπτεμβρίου 2010 στην Αθήνα, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής.
Στόχος του Συνεδρίου είναι όχι μόνο η ευρεία ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας για το έγκλημα που πραγματοποιήθηκε σε βάρος των χριστιανικών λαών της Ανατολής, αλλά και η δημιουργία των προϋποθέσεων που θα οδηγήσουν σε διεθνείς αναγνωρίσεις του εγκλήματος αυτού, το οποίο ο ΟΗΕ χαρακτήρισε ως «έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας». Αυτό δείχνει ότι ο αγώνας για την αναγνώριση από τη διεθνή κοινότητα αλλά και από την ίδια την Τουρκία και η αποκατάσταση του εγκλήματος αυτού δεν αφορά μόνο τους Έλληνες, Αρμένιους ή Ασσύριους, αλλά ολόκληρη την ανθρωπότητα. Μετά την αναγνώριση των 3 Γενοκτονιών από τη Διεθνή Ένωση Ακαδημαϊκών για τη μελέτη των Γενοκτονιών (Ι.A.G.S.) στο συνέδριό της στο Σαράγιεβο το Δεκέμβριο του 2007 και την πρόσφατη αναγνώρισή τους από το σουηδικό κοινοβούλιο, ο αγώνας αυτός αποκτά νέα δυναμική. Είναι αγώνας για την αποτροπή των επόμενων Γενοκτονιών, είναι αγώνας για τα θεμελιώδη δικαιώματα της ανθρωπότητας. Γι’ αυτό το λόγο πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα έχει επιτυχή έκβαση.
Στο Συνέδριο θα παραβρεθούν ακαδημαϊκοί και προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (η ελληνοαμερικανίδα Thea Halo, ο Kαθηγητής Adam Jones από τον Καναδά, ο Καθηγητής Israel Charny από το Ισραήλ ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στο ζήτημα των Γενοκτονιών, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρμενίων Ευρώπης Hilda Choboian, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντιακού Ελληνισμού Ιβάν Σαββίδης, ο Καθηγητής Ιωάννης Μάζης, ο Ομότιμος Καθηγητής Νεοκλής Σαρρής, κ.ά. Την ομιλία κατά την πανηγυρική συνεδρίαση της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου θα εκφωνήσει ο Βάσος Λυσσαρίδης.

Αθήνα 30-7-2010

Για την Οργανωτική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας Η Υπευθ. Τύπου
ΔΡ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΡ ΧΑΡΙΤΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ ΛΙΑΝΑ

Σημ.: Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου ως σύνεδροι, παρακαλούνται να το γνωστοποιήσουν το αργότερο μέχρι την Tετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010 στο e-mail mystaki2010@yahoo.gr με κοινοποίηση στο e-mail diethnes.synedrio@gmail.com ή στο τηλ
. 6977783207 begin_of_the_skype_highlighting 6977783207 end_of_the_skype_highlighting δηλώνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail, ιδιότητα ή επάγγελμα και τηλέφωνο. Ο κατάλογος των συνέδρων θα οριστικοποιηθεί μέχρι την Τετάρτη 8-9-2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: