Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν για το βαρύτατο τραυματισμό του Ι. ΚαυκάΤετάρτη, 11/05/2011 20:49
Το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν για το βαρύτατο τραυματισμό του διαδηλωτή δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης του Γιάννη Καυκά, μέλους -κατά πληροφορίες- του ΝΑΡ. Στο Γενικό Νικαίας έγιναν και επεισόδια με προπηλακισμό αστυνομικών που έπαιρναν καταθέσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ το ανακοινωθέν.
Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας 11/05/2011 ώρα 21:10
ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
Ο τραυματίας Καυκάς Ιωάννης ετών 31 προσεκομίσθη στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ γύρω στις 14.45, μετά από αναφερόμενο ξυλοδαρμό.
Η κλινική εξέταση ανέδειξε εξωτερικά τραύματα στο κρανίο, κυρίως δεξιά και ωτορραγία σύστοιχα. Παρουσίαζε σταδιακή έκπτωση του επιπέδου συνείδησης, και μέχρι την ολοκλήρωση της παροχής πρώτων βοηθειών παρουσίασε κώμα με συνοδό ανισοκορία και χρειάστηκε να διασωληνωθεί επειγόντως.
Ο απεικονιστικός έλεγχος με επείγουσα αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε κατάγματα κρανίου και εκτεταμένο επισκληρίδιο αιμάτωμα δεξιού ημισφαιρίου, με αξιόλογη παρεκτόπιση της μέσης γραμμής του εγκεφάλου.
Οδηγήθηκε επειγόντως στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε κρανιοτομία για αφαίρεση του αιματώματος, αποσυμπίεση του εγκεφάλου και ανάσχεση της αιμορραγίας. Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Ο ασθενής νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας υπό φαρμακευτική καταστολή και μηχανικό αερισμό.
Παρά την σχετική σταθεροποίηση η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.
Το ανακοινωθέν υπογράφουν:
Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και συντονιστής Διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής Σταμάτιος Πίνης
Ο θεράπων Ιατρός επιμελητής Α’ της Νευροχειρουργικής Κλινικής Παναγιώτης Παπανικολάου

1 σχόλιο:

Ginger είπε...

O Θεός να βοηθήσει τον άνθρωπο και μετά αν το αξίζουμε, κι εμάς. Η Ελλάδα δεν είναι πιά η ίδια και φοβάμαι ότι ποτέ δεν θα γίνει αυτό που ήταν κάποτε.