Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

apolas lermi . Ποιός είναι πιό Τούρκος;




O Apolas lermi δεν είναι Έλληνας. Είναι Τούρκος.
Μάλλον υπηρέτησε ή θα υπηρετήσει στον Τουρκικό στρατό.
Αν η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα και ο Apolas βρίσκεται απέναντι, θα βρεθούμε αντιμέτωποι.

Με τον Apollas, έχουμε την ίδια γλώσσα, παρόμοια τραγούδια και πιθανόν κοινούς προγόνους.

Δεν θα μασήσω τα λόγια μου: Οι πρόγονοι του Apolas, όταν πιέσθηκαν απο τον βάρβαρο Οθωμανό κατακτητή να αλλαξοπιστήσουν, κιότεψαν και υπέκυψαν. Και μαζί με την πίστη τους, άλλαξαν και εθνικότητα. Ή μπορεί να μην πιέστηκαν κάν, να έκριναν σαν πιό συμφέρον να αλλαξοπιστήσουν...
Οι πρόγονοι του Apolas, είχαν σαν κίνητρο ή τον φόβο, ή την ανάγκη...Όπως και τα ζώα.
Οι δικοί μου πρόγονοι, απάντησαν διαφορετικά στο τραγικό δίλημμα: κράτησαν πίστη και εθνικότητα, και γι αυτό πλήρωσαν το τίμημα: Ξερριζώθηκαν σαν τα αγριόχορτα απο την πατρίδα τους.
Οι δικοί μου πρόγονοι, είχαν σαν κίνητρο κάτι περαν απο τον φόβο και την ανάγκη. Δηλαδή, κάτι πέρα απο τα κίνητρα που είναι κοινά στα ζώα και στους ανθρώπους: Την ελευθερία με κίνδυνο της ζωής, την αλληλεγγύη στο χειμαζόμενο γένος, την αυτοθυσία για την πατρίδα.. Αυτές είναι ιδιότητες, που ξεχωρίζουν τον άνθρωπο απο τα ζώα.

Οι δικοί μου οι πρόγονοι ήρθαν το 22 στην Ελλάδα. Ενω τα παιδιά τους, οι γονείς μου δηλαδή, διατήρησαν περίπου τις ίδιες αξίες με εκείνους, αντίθετα εμείς, οι τρίτης γενιάς απόγονοι προσφύγων, αλλάξαμε: Κίνητρο στις πράξεις μας έγιναν η ανάγκη και το συμφέρον.. Όπως και στα ζώα..

Ο Apolas Lermi, με τα τραγούδια του δέιχνει να ξεφέυγει απο τα κοινά κίνητρα ανθρώπων και ζώων: Τραγουδάει στην "καταραμένη" γλώσσα μας, τα "Ρωμαίικα", δηλαδή τα Ποντιακα Ελληνικά, με ότι κόστος μπορεί αυτό να συνεπάγεται στο κράτος των δολοφόνων του παπα-Σαντόρο, και του Χρα Ντινκ. Στο κράτος της Εργκενεγκον και του Κεμαλοφασισμού.

O Apolas Lermi, δεν είναι Έλληνας. Διακρίνεται, όμως, απο αξίες ανώτερες, αυθυπερβατικές, αξίες που πρωτίστως διέκριναν τον Ελληνικό πολιτισμό..

Αν έρθουμε αντιμέτωποι, κάποτε, σε ενδεχόμενη Ελληνοτουρκική σύγκρουση με τον Apolas, εκείνος θα εκπροσωπεί την βάρβαρη Τουρκία των κατσαπλιάδων νομάδων, που ούτε μιά πόλη δεν έκτισαν, χίλια χρόνια τώρα, στην Μικρά Ασία.

Καί εγώ, θα εκπροσωπώ μιάν Ελλάδα σκιά του εαυτού της, παραδομένη στην ανάγκη και στο συμφέρον, μιάν Ελλάδα που δεν έχει καμία σχέση με τον Ελληνικό πολιτισμό, αφού απεχθάνεται την ουσία του..

Αδελφέ μου Apolas, συγχώρεσέ με αδελφέ μου, εμένα τον δήθεν Έλληνα..Γιατί δεν μπόρεσα να γίνω τόσο "Ρωμαίος" όσο κι εσύ..

2 σχόλια:

ΚΟΜΝΗΝΟΣ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=qRlPb4jJpmA

sabbas aslanidis είπε...

σ'αυτο το βαρβαρο κρατος,ηταν ο μονος τροπος επιβιωσης.παρολα αυτα,κατορθωσαν να κρατησουν την γλωσσα τους.σε αλλα κρατη,οπως την αμερικη,παρολο,που δεν κινδυνευαν,την εχασαν.μην κατηγορουμε ανθρωπους,που αντεξαν και παρεμειναν σε πατρογονικες εστιες.μας θυμιζουν,οτι εκει υπηρξαμε.πολοι ελληναραδες,οταν αντιμετωπισουν τον κινδυνο,γινονται εφιαλτες.