Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΜΥΘΟΥΣ ΠΛΑΘΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ-Συνεργασία Προτεσταντών με… Ποντίους!


Λιάνα Μυστακίδου
Η εφημερίδα Ζαμάν αποκαλύπτει ότι η Ασφάλεια της Τραπεζούντας παρακολουθούσε τον Καθολικό ιερέα Σαντόριο τρεις μήνες πριν από τη δολοφονία του, στις 5 Φεβρουαρίου του 2006.Σύμφωνα με το δημοσίευμα μάλιστα, η Ασφάλεια ζήτησε την άδεια παρακολούθησης από την Εισαγγελία, με την αιτιολογία ότι οι Προτεστάντες ιεραπόστολοι συνεργάζονται για την αναβίωση του Ποντιακού!
Η Εισαγγελία έδωσε την άδεια χωρίς να σκεφθεί ότι ο Ιερέας ήταν Καθολικός! Μαζί με τον δολοφονημένο ιερέα παρακολουθούσαν και δυο ακόμα άτομα τον Carl Magnus Stefan Persson και Kerim Bozkurt, οι οποίοι τελούσαν ιεραποστολικό έργο στην περιοχή του Πόντου και δεν είχαν καμία σχέση με Ποντίους.

Η υπόθεση της δήθεν συνεργασίας ιεραποστόλων με Ποντίους για την αναβίωση του Ποντιακού κράτους χρονολογείται από πιο παλιά.

Ο βουλευτής Τραπεζούντας Ασίμ Αϊκάν είχε υποβάλει ερώτηση στη Βουλή στις 26 Δεκεμβρίου 2001, με την οποία ζητούσε εξηγήσεις για τη συνεργασία που είχαν, κατά την άποψή του οι Προτεστάντες ιεραπόστολοι με τους Ποντίους.

Φυσικά ο υπουργός Εσωτερικών της εποχής, Ρουστού Κιαζίμ Γιουτζελέν, απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια σχέση και δράση στην Τουρκία.

Τι να πει κανείς για όλα αυτά; Τυφλός φανατισμός, εμπάθεια ή η καλλιέργεια της ιδέας της εχθρότητας εναντίον των Ελλήνων στην οποία επιδίδεται εδώ και τόσα χρόνια η Άγκυρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: