Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Αντίσταση


Απο σχόλιό μου στο "Πόντος και Αριστερά"

"Ο αγγλικός παράγων με τον ντόπιο δασολογικό φασιστικό παράγοντα, συνεργαστήκαν άψογα για την εξόντωση του ΕΑΜ ΕΛΑΣ και των αριστερών. Οι ντόπιοι φασίστες, αναζητούσαν εθνικοηθική λύτρωση για να σταθουν μπροστα στον ελληνικο λαο. Δεν μπορεί λογικά να δικαιολογηθεί η συνεργασία των άγγλων με τους πρώην συνεργάτες του κατακτητή και πρώην αντίπαλοι των άγγλων να γίνουν φίλοι και συνεργάτες και να στραφούν ενάντια στους αντιστασιακούς και μάλιστα στους αριστερούς αντιστασιακούς.”

Ο υφυπουργος στρατιωτικών την περίοδο του Δεκέμβρη, Λεωνιδας Σπαής, σε συνεντευξή του νομιζω την δεκαετία του 60, ομολογεί, πως αυτός εδωσε εντολή, στις 12 του Δεκέμβρη, να απελευθερωθουν οι ταγματασφαλητες που ηταν υπο περιορισμο στο Γουδί, να εξοπλισθουν, και να συμμετασχουν στην μαχη κατα του ΕΛΑΣ..
Τό αντικομμουνιστικο πλυντηριο των δοσιλογων, ειναι το μεγαλο άγος της αντιεαμικης πλευρας.
Τα πράγματα εδώ ειναι πολύ ξεκάθαρα, φιλε Ακρίτα.
Ξερω ότι κατακεραυνωνεις τον Εθνοαποδομισμό.
Κομματι αυτου του ιστορικου αναθεωρητισμου, ειναι και η θεωρία, πως ο λαος στην κατοχή δεν έκανε κυρίως Αντισταση, αλλα πως έκανε κυρίως εμφύλιο.
Ομως, ξερουμε, πως ο λαος μας, στην ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ κατα των Ιταλων φασιστων το 40, σφυρηλάτησε τετοιο αγωνιστικό φρόνημα, που η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στην κατοχή ηλθε αβίαστα, σαν η αυτονόητη συνεχεια του 40.
Καί καποια ασπόνδυλα, συνεργαστηκαν με τον καταχτητή.
Και μετα την κατοχή, αυτα τα ασπονδυλα, γινονται καθεστως, και πρωτοστατουν στην φυσική εξοντωση των αντιστασιακών, σε ολη την επικρατεια..
Τό ανάλογο με το μετακατοχικο πλυντηριο των δοσιλογων, ξέρεις ποιο θα ηταν;
Ο Νενέκος, υπουργός του Οθωνα
Ο Εφιάλτης, να σιτίζεται στο Πρυτανείο, ως ευυπόληπτος πολίτης, και ο Λεωνίδας να θεωρείται Σπαρτόμηδος (κατα το Εαμοβούλγαρος)…
Το καθηκον, των Πατριωτων, ειναι πρόδηλο:
Να αναδείξουμε το Διαμαντι της κατοχής, την Αντισταση, καθαρίζοντας το απο τις λάσπες των δοσιλογων.
Και να καυτηριάσουμε τους Νενεκους, που συνεργαστηκαν με τον κατακτητη.
Η ΟΠΛΑ, οι σφαγες της, και τα λοιπα αποτροπαια των μηχανισμων, που δούλεβαν εξω απο την θεληση και τον έλεγχο της αντιστεκόμενης κοινωνίας, δεν μπορουν να χρεωνονται στην Αντιστασή της.
Το πραγμα ειναι πολύ απλο , εαν θελουμε να το δουμε:
Απο την μια, η αντισταση του λαου στον κατακτητή, και απο την αλλη οι συνεργατες και οι δοσίλογοι και οι λογης-λογης μηχανισμοι(ΟΠΛΑ,Βρετανικος στρατος και υπηρεσιες, Θρονος, Κομματαρχες, εξουσία των καπεταναίων και του ΚΚΕ).
Να μην πέφτουμε θυματα της Δεξιας αλλα και της Κομματικης παραμορφωτικης ιδεολογίας.

Σχόλιο από Πολυχρονίδης Γιώργος | Δεκεμβρίου 6, 2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://izomid.la2host.ru/pogruzchiki-mitsubisi.htm conn bankruptcy attorney http://infritac.la2host.ru/pagesto_236.html bankruptcy search http://infritac.la2host.ru/01-2009.htm big 3 bankruptcy http://lauknowhet.la2host.ru/lindi_23-04-2009.htm chapter 11 bankruptcy http://prerertic.la2host.ru/lindi_07-12-2008.html rebuilding credit after bankruptcy http://izomid.la2host.ru/32-gerosio.htm colorado bankruptcy law http://prerertic.la2host.ru/zhurnal-gruzoviki-i-avtobusi.htm san antonio bankruptcy help http://bezzcentlin.la2host.ru/mashinist-bashennogo-krana-vakansii.htm bankruptcy form b10 http://prerertic.la2host.ru/lindi_04-02-2009.htm united states bankruptcy court
http://opcosless.la2host.ru/samosval-ural-55571.htm dallas bankruptcy attorney http://corfidow.la2host.ru/12-gerosio.htm self-settled trust and bankruptcy exemptions http://densrecan.la2host.ru/11-2008.html bankruptcy of the corporate united states