Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Κάτω τα βρωμόχερα απ’ τους Έλληνες Εβραίους (από το Πόντος και Αριστερά)

Κάθε επίθεση σε χώρο λατρείας αποτελεί ένδειξη του εκβαρβαρισμού της κοινωνίας.
Λίγες μέρες πριν φανατικοί μουσουλμάνοι στη Μαλαισία πυρπόλησαν χριστιανικές εκκλησίες.
Στην ίδια κατάσταση έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια και οι εκκλησίες στο Νταρφούρ του Νότιου Σουδάν από τους φανατικούς μουσουλμάνους.
Δυστυχώς, και στην Ελλάδα στο στόχαστρο κατα καιρούς βρίσκονται εβραϊκές συναγωγές. Ακροδεξιοί, νεοναζί, νεοπαγανιστές έχουν στοχοποιήσει με την αντισημιτική τους υστερία τον ελληνικό εβραϊσμό, μ’ έναν τρόπο που προσβάλλει βάναυσα την υπόλοιπη κοινωνία.



(Εσωτερικό κατεστραμμένης ελληνικής εκκλησίας από Τούρκους παρακρατικούς κατά το πογκρόμ του 1955 στην Κωσταντινούπολη)

Έτσι το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου πυρπολήθηκε η εβραϊκή συναγωγή των Χανίων.
“Άγνωστοι δράστες” έβαλαν φωτιά στο κύριο κτίσμα της Συναγωγής καταστρέφοντας τη στέγη, τη συλλογή των 2500 σπάνιων βιβλίων, πολλά θρησκευτικά αντικείμενα της συλλογής τέχνης, το μουσικό αρχείο με σπάνιες ηχογραφήσεις από θρησκευτική και παραδοσιακή κρητική μουσικής κ.λπ.

Στο στόχαστρο των νεοναζί των Χανίων είχαν βρεθεί πριν από 15 περίπου χρόνια και οι δικοί μας Πόντιοι “παλιννοστούντες” από την καταρρεύσασα ΕΣΣΔ. Οι καταραμένοι “Ρωσοπόντιοι” των νεοελληνικών μας ενοχών.

Για την πυρπόληση της συναγωγής στα Χανιά, ο Abravanel γράφει: “Ο Ελληνικός Εβραϊσμός αντιμετώπισε μια νέα εμπρηστική επίθεση ενάντια στην Συναγωγή Ετς Χαΐμ στα Χανιά το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου….. Δεν ξέρουμε ακόμα την τύχη των παπύρων της Τορά που είχαν επιβιώσει της προηγούμενης επίθεσης. Μέλη της χαβουρά/αδελφότητας της Συναγωγής μεταφέρουν αυτή την στιγμή τα υπόλοιπα αντικείμενα σε διαφορετικές τοποθεσίες για να αποφύγουν επιπλέον καταστροφές. Αυτός είναι ο δεύτερος εμπρησμός της Συναγωγής που είχε αντιμετωπίσει μια ακόμη αντισημιτική επίθεση μόλις πριν 19 ημέρες και που είχε προκαλέσει ζημιές στο κτίριο αλλά είχε αφήσει άθικτη την ανεκτίμητη θρησκευτική, μουσική και ιστορική της αρχειοθήκη………..”


Φωτογραφίες από την πυρπολημένη Συναγωγή:








——————————————————————————————————–


Μαλαισία. Από εκδήλωση μίσους φανατικών μουσουλμάνων κατά χριστιανών πριν την πυρπόληση 4 Ναών. ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΠΑΝΤΟΥ!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

dionisis
1. Τό “σαν“, σαν το αμόλυσα,
εβρήκα τον μπελά μου..
Σαν παλαλός κι ως Πόντιος,
βρήκα τον μάστορά μου..
Τόν λένε Διονύσιο, κι ειναι παρεξηγιάρης,
τόν κατατρώγουν δίπολα,
κι ειναι προτεσταντιάρης.
Ουδόλως δεν εμπέδωσε του Ελληνισμού την φύσην,
που βλέπει “συναμφότερην”, φασματικήν την κτίσην.
Comment από vripol | Ιανουαρίου 17, 2010
2. Φίλε μου Διονύσιε, μικρούλη Μανιχαίε,
δεν ειναι μόνο αυται που λές, αι δόξαι αι αρχαίαι…
Ελλάδα ειναι ο Ολυμπος, Ελλάδα κι ο Χριστούλης,
Ελλάδα ειν ο Διάκος μας, κι Νώντας ο Σκυφτούλης..
Comment από vripol | Ιανουαρίου 17, 2010
3. Ελλάδα ειναι ο Κοραής, Ελλάδα κι ο Κοσμάς μας (Ο Αιτωλός)
ελλάς ειναι ο Πλήθωνας, Ελλάς κι ο Παλαμάς μας (Ο Γρηγόριος),
Ελλάδα ειναι ο Ρωμανός στού Ματζικέρτ τ Αλώνια,
Ελλάς και ο Μηλτιάδης μας, κάτω, στον Μαραθώνα.
Comment από vripol | Ιανουαρίου 17, 2010
4. Ελλάς ο Παναγούλης μας, πού χτύπησε την Χούντα,
Ελλάς ηταν κι ο Χρύσανθος, εκεί, στην Τραπεζούντα.
Ελλάς ο Παπαφλεσσας μας, Ελλάς κι ο Μακρυγιάννης,
Ελλάς ο Μάρκο-Μπότσαρης, εννόησες; Μέ πιάνεις;
Ελλάς ο Μαρδοχαίος μας, πάνω στην Αλβανία,
Ελλάς κι ο Νοσφεράτος μας, πάνω απ τα βιβλία.
Ελλάς ειναι ο Αμπραβανέλ, Ελλάς ειναι κι ο Παύλος (ο Απόστολος),
Ελλάδα είναι ο Ομηρος, Ελλάς ειναι κι ο Λάμπρος (και ο Κατσώνης και ο Κωνσταντάρας)
Γέλασα από καρδιάς με το ποίημα σου αλλά πρέπει να σου πω πως και εγώ έχω την ιδία άποψη με σένα, ναι όλα είναι δικά μας. Άλλωστε και με ένα ευρύτερο πνεύμα εξ απαρχής της ιστορίας και σε όλον τον κόσμο όλα είναι δικά μας αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όλα τα εγκρίνουμε και τα υιοθετούμε έτσι δεν είναι? μερικά πράγματα πρέπει να τα ξεσκαρτάρουμε!!
Σαν απάντηση στο ποίημα : Διαβάζοντας θέμα που ανάρτησε ο Π&Α «Φιλοκτήτης: πόντιος, ταβερνιάρης και σταλινικός» ( και αφού επισκέφτηκα το μπλοκ του συγγραφέως) http://tonisitiskalipsos.blogspot.com/2005/11/blog-post_18.html βρήκα μια πολύ ενδιαφέρουσα αφήγηση που σου την προτείνω σαν απάντηση στα «δικά μας…»
Αν βαριέσαι να το διαβάσεις όλο, πάρτο από το σημείο «» ….Ο παπάς παρακολουθούσε με ενδιαφέρον, να δει που το πήγαινε ο Κριτίας. Εγώ που τον ήξερα πια, γελούσα κιόλας από μέσα μου…..
και ως …..«Να σας πω αμέσως. Κατ΄ αρχάς να παραδεχθείτε την αλήθεια, για τον τρόπο επιβολής του χριστιανισμού, την οποία αλήθεια πρέπει να μαθαίνουν οι Έλληνες μαθητές στα σχολεία τους, από τα οποία, επιπλέον, πρέπει να λείψουν ο κραυγαλέος προσηλυτισμός στη συγκεκριμένη θρησκεία. Στη συνέχεια να ζητήσετε ένα ταπεινό συγγνώμη για τα τετελεσμένα εγκλήματα εις βάρος των ανθρώπων, της τέχνης και του πνεύματος. Να αποβάλλετε από τη λατρεία σας τα αναθέματα και τις κατάρες κατά των Ελλήνων φιλοσόφων και διδασκάλων αλλά και των διψώντων την ελληνική σκέψη. Τέλος να αναγνωρίσετε το δικαίωμα ύπαρξης και ελευθερίας στις όποιες άλλες χριστιανικές, ισλαμικές, βουδιστικές κλπ ομολογίες και σέχτες, αυτοπεριοριζόμενοι αυστηρά στην πνευματική αντιπαράθεση και παραιτούμενοι από την πολιτική χείρα του κράτους, την οποία εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε αδίσταχτα, όπως έκανε και ο άγιος Πορφύριος. Να συμφωνήσετε με χριστιανική ταπεινότητα ότι η ετσιθελική εισβολή στις κορυφαίες στιγμές του βίου των πολιτών, όπως στο θέμα της καύσης των νεκρών, πρέπει να σταματήσει πάραυτα. Είναι πολλά όλα αυτά;»
dionisis