Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Ενα σχόλιο για το μεταναστευτικό...

Από το Ινφογνώμων Πολιτικά


Ανώνυμος είπε...

Κυριε Καλεντεριδη, εσεις σωστα μιλατε, αλλα στην Ελλαδα, δεν υπαρχει η παραμικρη πολιτικη βουληση. Και εξηγουμαι.


1) Η διαφημιση περι αλλοδαπων που συνεληφθησαν απο τα ΜΜΕ, ειναι σταχτη στα ματια του κοσμου, αφου κατα το 90% αυτοι μετα ειτε απελαυνονται στην Αθηνα, ειτε τους χορηγειται ασυλο ως προσφυγες. Μαλιστα με τη νεα κυβερνηση, το ασυλο πλεον θα το χορηγει ΜΚΟ σε "ολους τους δικαιουχους". Αντιλαμβανεστε, πως ολες οι εμπολεμες χωρες, με το Αφγανισταν πρωτο και καλυτερο, εμπιπτει στην κατηγορια που ο ΟΗΕ θεωρει δικαιουχους ασυλου.

Για τον ιδιο λογο, επειδη δηλαδη κοροιδευουν τον κοσμο, οι πολιτικοι μιλουν για Frontex, αλλα δε μιλουν για το ποσους απο αυτους που συνελαβε η Frontex , τελικα τους επαναπροωθει η Ελλαδα.

Η τακτικη των Ελληνικων κυβερνησεων ειναι "Επιασα 10 κλεφτες, πανηγυριστε". Δε λεει πως τους 9 τους ξαναφησε στην Αθηνα ελευθερους.

2) Στο νεο νομοσχεδιο, ψαξτε να βρειτε το σημειο που λεει πως στην ιθαγενεια δε θα εχουν δικαιωμα οσοι υπεπεσαν στο παραπτωμα της παρανομης εισοδου στη χωρα. Δε θα το βρειτε, γιατι δεν υπαρχει. Μιλαει για παρανομη εγκατασταση, που εχει να κανει με νομιμη παραμονη, οχι με εισοδο. Δηλαδη, ακομη και αυτοι που συνεχιζουν να μπαινουν παρανομα, οταν στο μελλον νομιμοποιηθουν, κατα τη συνηθεια των ελληνικων κυβερνησεων, σε 5 χρονια θα παρουν ιθαγενεια. Μιλαμε για τους ενηλικες , ουτε καν για τα παιδια τους.

Θα το βρειτε στο νεο νομο Μπερλουσκονι, οπου ακριβως πλεον η παρανομη εισοδος στη χωρα ειναι αδικημα που σε αποκλειει απο την υπηκοοτητα και μαλιστα σου εξασφαλιζει αμεση δικη προς απελαση οταν πιαστεις. Δηλαδη, στην Ιταλια πλεον, και αν ακομη νομιμοποιηθεις καποια στιγμη επειδη θα βρεις δουλεια πριν σε πιασουν ως παρανομο, δε θα παρεις ιταλικη υπηκοοτητα ΠΟΤΕ. Στην Ελλαδα, αντιθετα, ναι.

3) Στην Ιταλια, πλεον υστερα απο συμφωνια (εναντι εμπορικων και αλλων ανταλλαγματων) με τη Λιβυη, οι Ιταλοι ξερφορτωνουν τις καραβιες σε στρατοπεδα της Λιβυης, οπου πλεον η παραμονη των συλληφθεντων, αυξηθηκε απο 2 σε 6 μηνες, ωστε να εχουν αρκετο χρονο για την εξακριβωση της χωρας προελευσης και απελασης τους. Στην Ελλαδα αντιθετα, προσπαθουν να μειωσουν το χρονο σε 1 μηνα και φυσικα δεν επαρκει να γινει τιποτα. Αυτα, γιατι εμεις ειμαστε ανθρωπιστες. Στην Ιταλια αντιθετα το νεο σλογκαν ειναι πως οποιος συλλαμβανεται στη θαλασσα, δε θα παταει το ποδι του καν στην Ιταλια ή εξω απο το κεντρο "απελασης" , οπως μετονομαστηκαν τα πρωην "υποδοχης". Σε αντιθεση με εμας, που τους στελνουμε στην Αθηνα με μια πρωτη ιατρικη και χρηματικη βοηθεια.

4) Στην Ιταλια οποιος δινει στεγη και εργασια σε παρανομο πλεον πληρωνει προστιμο και πηγαινει ΚΑΙ φυλακη. Ωστε να εχουν κινητρο ολοι να ζητουν αδεια παραμονης. Σκληρο θα πειτε, αλλα απο την αλλη, οι αφιξεις στις ιταλικες ακτες περισυ μειωθηκαν κατα 90% (ακομη και στις δοξες τους ηταν περι τις 25.000 το χρονο. Περισυ ηταν κατω απο 1500).

http://www.stranieriinitalia.it/attualita-respingimenti._maroni_sbarchi_ridotti_del_90_9002.html

5) Χωρις αδεια παραμονης, καθε δοσοληψια με δημοσια υπηρεσια (ακομη και το ληξιαρχειο) δε μπορει να γινει.

Θα πει καποιος, "Δε θα γινουμε ρατσιστες σαν την Ιταλια. Εμεις θα τους ενσωματωσουμε δινοντας ιθαγενεια στα 5 χρονια".

Περιεργως, η Ιταλια ειναι στις πρωτες θεσεις στην Ευρωπη στην ενσωματωση, παρολο που ειναι η ιδια πυλη εισοδου. Αυτος ειναι χαρτης απο το ιδρυμα που χρησιμοποιησε επιλεκτικα στην προσφατη εκπομπη του κ. Χατζηνικολαου ενας απο τους γνωστους Ελληνες "ειδικους".

http://www.integrationindex.eu/

Βεβαια ο "ειδικος", δεν προτεινε η Ελλαδα να αντιγραψει την πολιτικη της επισης χωρας-πυλης Ιταλιας. Οι ειδικοι στην Ελλαδα, λενε μονο ο,τι τους συμφερει ιδεολογικα.

Ανώνυμος είπε...

(συνεχεια)

6) To παρακατω αρθρο ειναι η ανακοινωση του ιταλικου υπουργειου εσωτερικων για το ποσους μεταναστες θα παρει ο νομός της Βενετιας το 2008 και εποχικους το 2009. Διαλεγεις χωρα προελευσης και επαγγελμα. Πχ. οπως λεει, για μονιμους μεταναστες, το μεγαλυτερο ποσοστο θα επιλεχθει να ειναι απο τη Μολδαβια. Οι αγροτες και ιδιοκτητες ξενοδοχειακων επιχειρησεων παιρνουν εποχικους, αφου δηλωσουν ποσους επιθυμουν μεσω διαδικτυου στον ιστοτοπο του υπ. εσωτερικων. Συνολικα, μεταξυ εποχικων και μονιμων, οι αναγκες του νομου εχουν υπολογισθει (με τη βοηθεια και των δηλωσεων των εργοδοτων) σε 150.000 για 2008 και 2009. Εκ των οποιων, περιπου 20.000 θα ειναι ηδη παρανομοι που βρισκονται στην Ιταλια και ετσι θα τους δοθει η ευκαιρια να νομιμοποιηθουν. Ο κάθε νομός, κάθε χρόνο κανει αντιστοιχη εργασια-υπολογισμο και το κρατος αναλαμβανει να φερει τους μεταναστες με διακρατικες συμφωνιες, νομιμα και ωραια. Επισης ,μη δεχομενοι νεους, σταδιακα θα νομιμοποιηθουν οσοι εχουν καταφερει να περασουν παρανομα.

http://www.cislveneto.it/2009/immigrati-quote-2008-e-stagionali-2009/

Το ιδιο σκεπτικο ακολουθουν ολες οι ευρωπαικες χωρες, γι αυτο και εγινε η Δουβλινο ΙΙ. Γιατι εχουν καταγεγραμμενες αναγκες, εχουν υπερπροσφορα μεταναστων και ειδαν πως αν θελουν να εχουν την παραμικρη ελπιδα να ενσωματωσουν καποιους, πρεπει να ελεγξουν τη ροη, σταματωντας την για οσο εχουν υπερπροσφορα.


7) Η Ελλαδα βρισκεται εν μεσω καταιγιδας. Σε συναρτηση με το γεγονος πως η Ελλαδα δεν κανει ΤΙΠΟΤΑ απο τα παραπανω, τι σας κανει να πιστευετε πως υπαρχει πολιτικη βουληση απο την κυβερνηση να σταματησει τη λαθρομεταναστευση; Ειναι αποριας αξιο, πως σε τετοια τραγικη στιγμη για τη χωρα, η κυβερνηση μολις εξελεγη, ανοιξε θεμα αλλαγης του κωδικα ιθαγενειας. Που ειναι ΠΟΛΥ πιο χαλαρος απο τον προηγουμενο και που δε συνοδευεται απο ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ μετρο ελεγχου ροης. Η Frontex ειναι ΑΧΡΗΣΤΗ οσο εσυ τους αφηνεις στην Αθηνα. To μονο που μπορει να συμπερανει λογικος ανθρωπος, σκεπτομενος και τις δηλωσεις του πρωθυπουργου περι πολυεθνικων κοινωνιων, ειναι πως ΔΕΝ τον ενδιαφερει το ελληνικο εθνος και η ενσωματωση των αλλων σε αυτο. Πιστευει σε πολυεθνικη Ελλαδα. Αλλωστε, η ψηφος δεν εχει εθνικοτητα απαξ και ο αλλος παρει ιθαγενεια. Τον κ. Πρωθυπουργο, οπως και τον κ. Σαμαρα που εμμεσως δινει ψηφο ανοχης, τους ενδιαφερει η εξουσια. Τωρα το αν θα τους στειλει ενας λαος που λεγεται ελληνικος ή ενας νεος που θα ειναι αφγανος με ελληνικη μειονοτητα, ποσως τους ενδιαφερει.


8) Στην υπολοιπη Ευρωπη, καταγραφουν αναγκες και εχουν ελεγχους ροων, γιατι εχουν φιλοτιμο και τουλαχιστον προσπαθουν να αφομοιωσουν τους μεταναστες σε αυτους και οχι το αντιθετο. Η Ιταλια ειναι "σκληρη", γιατι καιτοι ειναι 58.000.000 σε πληθυσμο, βλεπει πως δεν αφομοιωνονται ευκολα. Και αρα πρεπει να ερχονται λιγοι λιγοι ωστε να εχουν πιθανοτητα αφομοιωσης. Προφανως δεν ειναι τοσο αισιοδοξοι οσο οι Ελληνες που νομιζουν πως μοιραζοντας ιθαγενεια σε 5 χρονια, θα γινουν αυριο "Ιταλοι", οποτε οσοι κι αν μπουν δεν πειραζει. Το ιδιο και οι αλλοι Ευρωπαιοι, που γι αυτο εμπνευστηκαν τη Δουβλινο ΙΙ.


9) H Ελλαδα, αν ειχε την παραμικρη πολιτικη βουληση να κανει κατι, θα επρεπε απο το 2004, οταν διεγνωσε την τραγικη θεση της, να ζητησει επαναδιαπραγματευσης της Δουβλινο ΙΙ, αλλιως να αποχωρησει μονομερως απο αυτη και να μην την εφαρμοζει.

10) Θα επρεπε να εχει κανει ασυμβατη την αποδοση ιθαγενειας με την παρανομη εισοδο στη χωρα. Κανει το αντιθετο. Κατεβαζει στα 5 χρονια το οριο και στις 3 ταξεις του δημοτικου για τα παιδια που γεννιουνται στην Ελλαδα. Δηλαδη, καποιος παρανομος που γεννα παιδι στην Ελλαδα και αυτο φτανει 3η Δημοτικου, δεν μπορει πια να απελαθει, επειδη το παιδι του ειναι Ελληνας πια.

αν ειναι απαραιτητο τους μηνες παραμονης σε κεντρα ΑΠΕΛΑΣΗΣ, εν αναγκη να γινουν καινουρια σε ακατοικητα νησια του Αιγαιου, αντι να τους δινουν εισιτηριο και λεφτα για Αθηνα. Και στην Ιταλια ερχονται χωρις χαρτια και λενε ολοι πως ειναι απο το Σουδαν, αλλα υστερα απο μηνες ανακρισης, τελικα μαθαινεις απο που ειναι και τους ξαναστελνεις.

Ανώνυμος είπε...

(συνεχεια)

12) Η Ελλαδα θα επρεπε να κανει διμερεις συμφωνιες επαναπροωθησης με τις χωρες προελευσης, παρακαμπτοντας την Τουρκια. Ο κ. Μαρκογιαννακης μετα τις ευρωεκλογες ειχε κανει 1 πτηση απευθειας επαναπροωθησης για τα ματια του κοσμου. Απο τοτε ποσες αλλες ακουσατε να εγιναν; Κι αν δεν υπαρχουν χρηματα, να απαιτηθουν απο την Ε.Ε., οπως τα απαιτησε και η Ιταλια για να χτισει νεα κεντρα απελασης.

13) Η Ελλαδα θα επρεπε να κανει "διαφημιστικη εκστρατεια" στις χωρες προελευσης , ενημερωνοντας για την πραγματικοτητα που θα ζησουν τους επιδοξους μεταναστες. Το κανει και η Ιταλια και η Ελβετια.

14) Αντι να πληρωνει το κρατος δενδριτες, σκηνιτες, δωρεαν ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη, θα επρεπε να απαιτει ως προαπαιτουμενο για αδεια παραμονης, την πληρωμη ιατρικης ασφαλισης (δεν ξερω αν γινεται στην Ελλαδα, αλλα γινεται στην Ιταλια, για να μην πληρωνει ο Ιταλος φορολογουμενος το καθε μεταναστη που αρρωσταινει και δεν ειναι ασφαλισμενος) και να διοργανωνοντα μαθηματα ελληνικης γλωσσας απο τις κατα τοπους νομαρχιες για τους νομιμους. Για την δε ιθαγενεια, εξετασεις γνωσης ελληνικης γλωσσας, ιστοριας και πολιτισμου.

15) Ποσοστωση στα παιδια μεταναστων στα σχολεια, ωστε να κανουν φιλους ελληνακια. Στην Ιταλια απο του χρονου μπαινει 30% οριο για παιδια αλλοδαπων σε καθε ταξη. Ετσι απογκετοποιεις τα παδια των αλλοδαπων και οχι μοιραζοντας ιθαγενεια σα να ηταν γλυφιτζουρι στην 3η δημοτικου. Σε μια ταξη που το 80% ειναι αλβανακια, αυτα θα μεγαλωσουν ως ελληνοφωνα αλβανακια, γιατι με ελληνακια θα εχουν λιγες σχεσεις, θελοντας και μη.


ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΔΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ, ΑΞΙΟΤΙΜΕ κ. ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ;

Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α.

Γι αυτο στο ιστολογιο σας ειμαι παντα απαισιοδοξος και μιλω για το τελος του ελληνικου εθνους, που περιμενει απλα στον ταφο του να του ριξουν το μνημα του.

Αυτα, επρεπε η Ελλαδα να τα εχει αρχισει τουλαχιστον απο το 2000. Ειμαστε 2010 και δεν εχει ΤΙΠΟΤΑ απο αυτα. Τα υπολοιπα ειναι αριθμητικη. Ο κ. Νικητας Κακλαμανης προχθες σε εφημεριδα δηλωσε πως καθε μερα φτανουν 3000 νεοι (δηθεν απελαθεντες) λαθρομεταναστες στην Αθηνα. Πως θα ενσωματωθουν; Θα ενσωματωθουν τα 6 εκ μεσα στα 10; Δεν το πιστευει καμια ευρωπαικη χωρα , που εχει μεταναστευτικη πολιτικη εδω και χρονια και γι αυτο εκαναν το Δουβλινο ΙΙ και θα το κανει... Η ΕΛΛΑΔΑ; Αυτα ειναι πρωταπριλιατικα αστεια, θα μου επιτρεψετε να πω. Και τι πιστευετε; Πως ειναι πιο ευκολο να γινει Ιταλος ενας μεταναστης που θα βρει πιο ευκολα νομιμη εργασια και θα εχει μαθηματα ιταλικων, αξιοπρεπη μισθο και διαβιωση, ή οτι θα γινει πιο ευκολα Ελληνας ο λαθραιος υπεραριθμος στην Αθηνα, που δε βρισκει δουλεια, ζει σε ενα καταγωγιο, νιωθει πως ειναι στην κολαση και αναπτυσσει αργα ή γρηγορα μισος για τη νεα χωρα-ΠΑΓΙΔΑ στην οποια βρεθηκε; Μαλλον ο Ιταλος. Γι αυτο υπαρχουν οι ελεγχοι ροων...

(Αποδημος.)

To κραχη στην ελληνικη οικονομια, ηταν προβλεψιμο. Φυσικα κανεις δεν εκανε κατι να το προλαβει.

Το μεταναστευτικο, εχει επισης προβλεψιμες επιπτωσεις, μονο που ειναι ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ και ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ. Το εχουν καταλαβει ΟΛΟΙ οι Ευρωπαιοι ΕΚΤΟΣ απο τους ... επαγγελματιες ανρθωπιστες και ανεδαφικους Ελληνες.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητη Φιλη Χριστινα.

"Επαναστατούμε ;
και αν επαναστατήσουμε (που θα γίνει δλδ ) έχουμε συνειδητοποιήσει τι θα γίνει;"

Κατ εμε, στην Ελλαδα, θα γινει ενα ή περισσοτερα απο τα παρακατω:

- Θα γινει καποια στιγμη βιαιη συγκρουση ιθαγενων με μεταναστες.
- Οι Ελληνες θα αποδεχθουν τη μοιρα τους και σταδιακα θα γινουν μειονοτητα και μετα θα εξαφανισθουν. Ουτε ο πρωτος λαος θα ειναι ουτε ο τελευταιος. Σκεφθειτε ποσα ονοματα λαων της αρχαιοτητας δεν υπαρχουν σημερα και ποσοι αλλοι μεταλλαχθηκα ουσιαστικα σε νεο εθνος (πχ οι Αιγυπτιοι αραβοποιηθηκαν).

- Θα καταρρευσει η ελληνικη οικονομια υπο το βαρος των κοινωνικων δαπανων που θα διογκωνονται συνεχως απο τις δαπανες για λαθραιους και φοροφυγαδες.

- Θα φυγουν μαζικα μεταναστες οι ιδιοι οι Ελληνες.

"Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα τι γίνετε σε αυτή τη περίπτωση μαθαίνουμε να πετάμε ή να κολυμπάμε;"

Το προβλημα στην Ελλαδα, ειναι η ελλειψη κοινης λογικης, σε συναρτηση με μια πολιτικη ελιτ που δεν εχει κανενα ενδοιασμο να κυβερνα αυριο Αφγανους αντι για Ελληνες, σημασια εχει να κυβερνα και σε μια ιδεολογικοκη ελιτ που εχει ανακαλυψει με καθυστερηση 30 χρονων πολιτικες της Ευρωπης, που ομως ασκουνταν σε αλλες εποχες και συνθηκες και που και στην Ευρωπη αναθεωρουνται, γιατι βλεπουν πως ενσωματωση δε γινεται με ενα χαρτι. Και πρωτη και καλυτερη ειναι σημερα η Γαλλια, που πλεον δε μιλα πια ουτε για πολυεθνικη και πολιπολιτισμικη κοινωνια, αλλα για γαλλικο εθνος. Δυστυχως, οι δικοι μας "ειδικοι", εχουν μεινει στην Ευρωπη προ τριακονταετιας, που ηταν η Ευρωπη των φοιτητικων τους χρονων. Και βεβαια προσπαθουν να εφαρμοσουν στην Ελλαδα ξεπερασμενα πολιτικα δογματα, χωρις ταυτοχρονα να εφαρμοσουν και τις πολιτικες ελεγχου ροων που ειναι ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ επιτυχους ενσωματωσης των ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ, νομιμων μεταναστων. Γιατι αν βαλεις στο νομο Αττικης που εχει αναγκη ας πουμε 120.000 εργατικα χερια, 500.000, απλα θα εχεις 380.000 ανεργους, που θα συμπιεσουν το μισθο και των 120.000 και των γηγενων και που για να φανε θα προσφυγουν στο εγκλημα. Το τελικο αποτελεσμα θα ειναι η εξαθλιωση και το μισος για τη χωρα για τους μεταναστες και απο την αλλη η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ-"ξενοφοβια" των γηγενων προς τους μεταναστες. Δηλαδη τα τελεια συστατικα κοινωνικων ΒΙΑΙΩΝ συγκρουσεων και εμφανισης ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ακροδεξιας.


Αποδημος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: