Σάββατο, 24 Απριλίου 2010

Έρχονται οι λύκοι


Σάββατο, 24 Απριλίου 2010

Toυ Φαήλου Κρανιδιώτη

Μύρισε αίμα κι έρχεται ο Αρχηγός των Λύκων, μαζί με τον Φον Ρίμπεντροπ του ισλαμοφασισμού και καμιά δεκαριά μπέηδες και πασάδες.

Τώρα θα σας λυθεί η απορία γιατί το ψηλό παιδί από την Μινεσότα δεν έβαλε ΥΠΕΞ τον Νίκο Κοτζιά αλλά τοποθέτησε ως αναπληρωτή της αυτού κωπηλατικής εξοχότητος τον επίδοξο Δραγουμάνο, κ. Δρούτσα. Ο Κοτζιάς έχει δύο ελαττώματα : ελληνοκεντρική ρεαλιστική άποψη και δύσκαμπτη μέση. Αν δε τις των γνωστών μαλακίων του την έπεφτε για «υπερπατριωτισμό» θα ‘πεφτε πολύ γέλιο. Όμως στο κούφιο μέγαρο της Βασιλίσσης Σοφίας ο «ανανισμός» θεωρείται in.

Έρχονται οι ισλαμοφασίστες, αδέρφια. Για το καλό μας.

Γνωρίζετε το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας των δύο χωρών; Λοιπόν θα συνεδριάσει για πρώτη φορά. Θα κάτσουν απέναντι – απέναντι ο Δρούτσας, η Αννούλα, η Μπιρμπίλη κλπ και θα κρατιούνται απ’ τα χέρια με τα ομόλογα τους λυκόπουλα και θα κοιτιούνται στα μάτια.

Τί θα συζητήσουν άραγε για την Παιδεία μας η Αννούλα και ο μεμέτης συνάδελφος της; Πάλι για την εξομάλυνση της Ιστορίας μας; Τρίψε – τρίψε, γυαλί την κάναμε, ωρέ γείτονες. Ανησυχείτε; Ντροπή, δύσπιστοι. Κάπου εκεί θα ‘ναι ο θεματοφύλακας της Εθνικής μας Παιδείας, η Δραγώνα χανούμ. Κι αν έχει η Αννούλα απορίες, που δεν θα μπορεί να λύσει η Δραγώνα, φαντάζομαι πως η Ρεπούση θα ‘χει ανοιχτό το κινητό της.

Λοιπόν, λίγα λόγια. Το βασικό πιάτο στο μενού δεν είναι αυτό. Εντάξει, κάποια στιγμή θα τον ξηλώσουμε και τον έφιππο Αρχηγό των Ανυπότακτων Ρουμ από τη Σταδίου, όπως ο Κωπηλάτης ξήλωσε τον «σωβινιστικό» πίνακα από το γραφείο του, αλλά πρώτα θα διευθετηθούν τα χοντρά θέματα.

Αιγαίο, πετρέλαια, Θράκη, Κύπρος, όλα θα ‘ναι στο τραπέζι. Αυτά μύρισαν οι Λύκοι, μαζί με την αδυναμία μας, και έρχονται τριποδίζοντας με μάτι κόκκινο σαν αίμα.

Έχουμε και λέμε: Γιατί νομίζετε γυρίζουν τόσους μήνες τα αυτοκίνητα της καθεστωτικής Γκεστάπο και σας φωνάζουν με τα μεγάφωνα «Achtung – Achtung, η χώρα πεθαίνει, τα spreads χοροπηδάνε σαν κατσίκια, βουλιάζει ο Τιτανικός, παππού θες σύνταξη; Θα πάρεις τ’ αρχ…α μας. Παιδιά φάτε το φαΐ σας, έρχεται το ΔΝΤ κλπ»;

Αυτό, αδέρφια, λέγεται προετοιμασία, ήγουν τρομοκράτηση, καθήλωση και χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Είπαμε, ο Φόβος είναι όπλο. Με αυτό το όπλο στον κρόταφο του Λαού, ο Γεώργιος Παπανδρέου ο Έσχατος και Φαρμακερός, θα κάνει όλα τα όνειρα του πραγματικότητα.

Όχι, ρε σεις, ο Γιώργος δεν είναι «πράκτορας» κανενός. Είναι αρκετά αμερικανάκι από μόνος τους και δεν χρειάζεται ούτε χειριστή, ούτε χορηγό. Σας το λέω και δεν το καταλαβαίνετε: Ο Γιώργος τα ΠΙΣΤΕΥΕΙ αυτά από μόνος του.

Θεωρεί την κρίση ευκαιρία για να περάσει όλες τις ιδεοληψίες του στην πράξη. Θέλει να τελειώνει με τον οπισθοδρομικό μονομπλόκ ελληνικό εθνισμό, να μας κάνει cool, παρδαλούς, ανεκτικούς, πολίτες του κόσμου. Να μας συμπαθήσει επιτέλους η μαμά του κι ο Νίκος, που ζήσανε τόσα χρόνια σ’ αυτή την έρημο με τους Απάτσι.

Τα δε λίμπεραλ αμερικανάκια αγαπούν τους πραγματικούς Απάτσι. Ξέρετε γιατί; Γιατί δεν έχουν Ιστορία. Ελάχιστα πράγματα. Τους αντιμετωπίζουν λοιπόν συμπαθητικά και με ανωτερότητα. Αφού τους κατάκλεψαν και πετσόκοψαν, τους δίνουν λίγη φιλανθρωπία.

Εμείς όμως, ε; Πολύ πράγμα. Ετούτοι δω οι Ινδιάνοι απ’ το Μωριά, τη Ρούμελη, τη Θεσσαλία, τον Πόντο, την Ήπειρο, την Μακεδονία, την Θράκη, την Μ. Ασία, την Κύπρο και τα νησιά, είμαστε αλλιώς. Η περπατησιά μας έρχεται πολύ βαθιά απ’ το παρελθόν και οι χάντρες και τα καθρεφτάκια δεν μας λένε τίποτα. Εμείς τα φτιάξαμε. Γι’ αυτό τους καθόμαστε στο λαιμό, που μπλέξανε μαζί μας.Θα δείτε λοιπόν πράματα και θάματα. Στον μούλτι κούλτι φαντασιακό κόσμο του Γιώργου, τα τουρκικά μαχητικά που σε λίγο θα ξυρίζουν τις ελιές μας στις υπερπτήσεις τους, τα τουρκικά πολεμικά που παίρνουν πλέον μάτι τις γκόμενες στον Αστέρα δια του οπτήρος, το ότι δεν αναγνωρίζουν την Κύπρο, κατέχουν τη μισή και κάθε δεύτερη μέρα μας απειλούν και τις ενδιάμεσες μας τον πιάνουν, όλ’ αυτά, no problem, guys.

Το παραμύθι θα ‘ναι ειρήνη, αδερφοσύνη, μείωση εξοπλισμών, συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και φράγκα.

Εμείς θα δώσουμε γη και ύδωρ κι αυτοί μεγαλόψυχα θα τ’ αποδεχθούν. Τα δικά μας δικά τους και τα δικά τους πάλι δικά τους. Και βέβαια τέτοια νιτερέσα και «καπάκια» δεν τα παίρνεις μετά εύκολα πίσω.

Το Σύνταγμα στο 114 και τώρα στο 120 λέει κάτι, αδέρφια. Εκεί με λίγα λόγια οι Έλληνες, το Έθνος, ο Λαός, ορίζονται, οριζόμαστε όλοι εμείς τελικοί θεματοφύλακες της Εθνικής Νομιμότητας. Όποιος την παραβιάσει θα πληρωθεί καταλλήλως. Έχουμε μια φράση γι’ αυτό. Ήξερε ο Πλαστήρας. Έχει μια ομώνυμη συνοικία η Αθήνα. Εκεί τους πάμε αυτούς που παραβιάζουν την Εθνική Νομιμότητα και τους πληρώνουμε.

Ο Γιώργος θέλει να τελειώσει ως Ηγεμών της Βλαχίας; Θα μαζεύει τα δοσίματα και θα τα στέλνει με τον Δρούτσα στον νέο Πατισάχ; Εζήλωσε την δόξα του Γούναρη;

Πάντα βέβαια υπάρχει η ελπίδα να μας «σώσουν» οι Τούρκοι. Να ζητούν τόσα πολλά που ακόμη κι η γαλαντόμα ψυχή του Γιώργου ν΄αναγκαστεί να πει όχι.

Λοιπόν, στον έφιππο αδριάντα του Αρχηγού των Ανυπότακτων Απάτσι – Ρουμ επί της οδού Σταδίου, γράφει: «Έφιππος χώρει γενναίε Στρατηγέ ανά τους αιώνας διδάσκων τους λαούς, πως οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι». Θα το μεταφράσω στα γερμανικά, να το στείλω στον Δρούτσα, να το μεταφράσει στ’ αγγλικά, να το διαβάσει ο Νίκος, ο «μεταμφιεσμένος Έλληνας με την αμερικάνικη καρδιά» κι αυτός με τη σειρά του να το εξηγήσει στο Γιώργο.

See you, ρε….

Αntinews

(Φωτό: Δεν άρεσε ο πίνακας «H Eλλάς ευγνωμονούσα» στον Παπανδρέου και τον αφαίρεσε από το Μαξίμου)

Πρωθυπουργικές αλλεργίες

4 σχόλια:

chalkion είπε...

Αλήθεια, τα πιστεύετε αυτά ρε παιδία;
Από το 80 υπάρχει κάποιος που μας ξεπουλάει. Τι θα γίνει, δεν θα τα καταφέρει κανείς;

Protesilaos είπε...

Γεια σου φίλε μου Vripol.
Λίγο ορμητικός ο Φαήλος Κρανιδιώτης, αλλά εν πάσει περιπτώσει δεν είναι εποχή για αβρότητες και λευκά γάντια.
Ερχονται οι λύκοι, όντως.
Και κάποιοι ήδη ανέλαβαν να παραστήσουν τους "ανιχνευτές". Λόγου χάρη ο γνωστός κ.Κουλουμπής με άρθρο του στην Καθημερινή, που προκαταβολικά λούζει ως "εθνικιστή" όποιον διαφωνεί με τις σκέψεις του.
Το άρθρο του εδώ

Mεταξύ άλλων στο άρθρο διαβάζω:
"Ολες οι παραπάνω απόψεις θα ήταν απόλυτα σεβαστές εάν οι εκφραστές τους απαντούσαν συγκεκριμένα στο ερώτημα «τι πρέπει να γίνει που σήμερα δεν γίνεται». Για παράδειγμα, όταν ερωτώ εάν μια πιο ενεργητική και αντεπιθετική στάση απέναντι στην Τουρκία συνεπάγεται στρατιωτική εμπλοκή ή κλιμάκωση τύπου Ιμίων (π.χ., αν θα έπρεπε να καταρριφθεί ένα τουρκικό αεροπλάνο που υπερίπταται ελληνικού εδάφους), η απάντηση είναι «όχι, όχι, όχι, και μην κάνεις προβοκατόρικες ερωτήσεις»."

Επειδή ο εν λόγω κύριος κάνει πως δεν καταλαβαίνει, η απάντηση στο "τι πρέπει να γίνει είναι εδώ":

1.Να ταχθούμε ανοιχτά υπέρ της ειδικής σχέσης της Τουρκίας με την ΕΕ και όχι υπέρ της πλήρους ένταξης. Ο κ.Κουλουμπής αποκρύπτει πως ακόμη και ο πρωτομάστορας του Ελσίνκι Κώστας Σημίτης τάσσεται υπέρ της ειδικής σχέσης πλέον με δημοσιευμένα κείμενά του:
"Αφορμή για την πρώτη δημόσια συζήτηση περί του ενδεχομένου η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας να μην καταλήξει σε πλήρη ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτέλεσε η τοποθέτηση του τέως πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη υπέρ μιας «ειδικής σχέσης». Ο κ. Σημίτης, ο πολιτικός που προώθησε έμπρακτα την πλήρη ένταξη της γείτονος, συντάσσεται σήμερα με τους -ουκ ολίγους- τουρκοσκεπτικιστές της κεντρικής Ευρώπης, προκαλώντας ρωγμές στο κυρίαρχο «δόγμα» της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής της τελευταίας δεκαετίας."
Hμερησία

2.Να ενισχύσουμε τις ευρωπαικές φωνές που μιλούν για ειδική σχέση και να πάψουμε να παριστάνουμε τους ατζέντηδες της Τουρκίας στα ευρωπαικά σαλόνια. Μήπως είναι εθνικιστές οι Μέρκελ και Σαρκοζί κατά τον κ.Κουλουμπή;
Έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας για δηλώσεις Σαρκοζί - Μέρκελ

3.Nα υιοθετήσουμε τη θέση γνωστών ευρωπαίων πολιτικών όπως ο Ζισκαρ Ντ' εστεν και ο Σμίτ(μήπως και αυτοί είναι εθνικιστές κατά τον κ.Κουλουμπή;)
Ελευθεροτυπία

4. Tέλος απαντώντας θεωρητικά στην ερώτηση Κουλουμπή έχω να πω το εξής:αν και αποστρέφομαι τη συνωμοσιολογία, αλλά όχι την αισθητική, καλό θα ήταν να μην έχουμε ως χρηματοδότες την αμερικανική πρεσβείας στα Kέντρα, Ιδρύματα μας κλπ, όπως προκλητικά έχει το ΕΛΙΑΜΕΠ του κ.Κουλουμπή.Αν μη τι άλλο σεβόμενοι στοιχειώδεις έννοιες όπως αξιορέπεια, πανεπιστημιακό ήθος κλπ.
Iστοσελίδα ΕΛΙΑΜΕΠ, Χρηματοδότες

Συγνώμη που μακρυγόρησα...

vripol είπε...

Αγαπητό χαλκείον, η ιστορία μας διδάσκει για τα πιθανά μελλούμενα..

Σκέψου:
ποιές είναι οι διανοητικές προϋποθέσεις ενός ανθρώπου πού υποστηρίζει μετ΄επιτάσεως το σχέδιο Ανάν;
Προφανώς, πρέπει να αγνοεί, πώς το σχέδιο συγκρότησης της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960, είχε τον ίδιο δυναμίτη μέσα του, όπως και το σχέδιο Ανάν:
Ηταν ένα συνταγματικό έκτρωμα που θεσμοποιούσε το διαίρει και βασίλευε, και που εκπονήθηκε απο τους Εγγλέζους μαίτρ του είδους, προκειμένου να μην απειληθεί ποτε η παρουσία τους στο νησί...
Απόδειξη:
Η ανά πάσα στιγμή παρεμπόδιση της ομαλής κρατικής λειτουργίας,απο το 1960 έως το 1963, απο αυτούς που τοτε και τώρα επεδίωκαν και επιδιώκουν το "ταξίμ", δηλαδή την διχοτόμηση.
Ετσι το 1963-64 οδηγούμαστε στην σύγκρουση των δύο κοινοτήτων, που οδηγεί στο 1974, που οδηγεί στό σήμερα..
Οταν κάποιος, μαζι με τον λόρδο Χάνι εκπονεί το σχέδιο Ανάν (Δρούτσας), τί να υποθέσει κανείς γι' αυτόν; καλόπιστα, δύο πραγματα:
Ή ότι αγνοεί παντελώς την Ιστορία, ή κινείται απο ιδεοληψίες που παραθεωρούν πώς η ιστορία των κρατών εθνών γράφεται δυστυχώς, με την δύναμη και την επιβολή, όπως γραφόταν επι κρατών-πόλεων στην αρχαία Ελλάδα.
Πώς οι πολεις κρατη έπαψαν να συγκρούονται, όταν περιελήφθησαν στο ενιαίο κρατικό-διακανονιστικό πλαίσιο της Αλεξανδρινής Οικουμένης.
Επειδή η Ελλάδα, η Κύπρος και η Τουρκία δεν υπάγονται στα διακανονιστικά πλαίσια κάποιου κοινού γι αυτες οικουμενικού κράτους, ισχύει πλήρως η Θουκιδίδεια περιγραφή των σχέσεων δύναμης μεταξύ των σημερινών εθνών-κρατων, όπως και για τίς τότε πόλεις-κρατη ..
Οταν η πολιτική ηγεσια κινείται με ελπίδες και χαμόγελα, και προσδοκά φιλική συμπεριφορά των Τούρκων εξ' αιτίας της συμπεριφοράς καλού παιδιού, και αγνοεί τις στρατηγικές επιδιώξεις του αντιπάλου, και τους κανόνες δύναμης με τους οποίους παίζεται το παιχνίδι, τότε τί να πείς;
Ξέρουμε, βέβαια, πως τουλάχιστον ο ΓΑΠ,αγνοεί παντελώς τον Θουκιδίδη..
Σαν μαμόθρεφτο που δεν γνώρισε ποτε την πραγματική ζωή, νομίζει πως αρκει ένα χαμόγελο στον αντίπαλο, και οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις, για να υποκαταστήσουν τό πολύ δυσκολότερο: Την κατάστρωση μιας πολιτικής ισχύος, που θα συνδιάζει στρατιωτική ισχύ και διπλωματία. Κι αυτό δεν σημαίνει ντε και καλά σύγκρουση..
Τό δίλημμα δεν είναι υποταγή ή σύγκρουση.
Τό δίλημμα έιναι υποταγή ή πολιτική ισχύος. Τότε ο αντίπαλος σε υπολογίζει...

Για τούτο, στην καλύτερη περίπτωση, οι ΓΑΠ και Δρούτσας, είναι ιδεοληπτικοί ανιστόρητοι. Στην χειρότερη πράκτορες. Διάλεξε και πάρε...

vripol είπε...

Γειά σου, αγαπητέ μου Πρωτεσίλαε.
Ερχομαι απο την πορεία των Αρμενίων, και την κατάθεση στεφάνων στο Σύνταγμα.
Μου έκανε εντύπωση η μαζικότητα: 150-200 μέτρα πορεία, αρκετα πυκνή και με συμμετοχή των μέσων ηλικιών...
Μπράβο στούς Αρμένιους.