Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Μαθήματα Ιστορίας 2010 στην Κηφισιά


agtzidhsistoria.jpg
Ημερομηνία: 
01/10/2010 12:44
Στις 5 Οκτωβρίου 2010 ξεκινά για τρίτη χρονιά ο κύκλος μαθημάτων στο πλαίσιο του «Ανοιχτού Πανεπιστήμιου» του Δήμου Κηφισιάς με επιμέλεια Βλάση Αγτζίδη και με τη συνεργασία εξειδικευμένων επιστημόνων. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε δεύτερη Τρίτη (7-9 μ.μ.) στην  «Έπαυλη Δροσίνη» (Βιβλιοθήκη Δήμου Κηφισιάς), Αγ. Θεοδώρων & Κυριακού.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2010
 -5 Οκτωβρίουεισηγητής Βλάσης Αγτζίδης, εναρκτήρια συνάντηση με θέμα: «Φιλοσοφία και άξονες του Σεμιναρίου Ιστορίας»    
-19 Οκτωβρίου: εισηγητής Νίκος Ουζούνογλου, καθηγητής στο ΕΜΠ, πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωσταντινουπολιτών: «Σεπτεμβριανά 1955,  η ελληνική μειονότητα στην Τουρκία και οι επιπτώσεις της εθνικιστικής πολιτικής των τουρκικών κυβερνήσεων. Η στάση της Ελλάδας».
-2 Νοεμβρίου: εισηγήτρια Λία Βαλάτα-Τσιάμα, φιλόλογος Μ.Α.: «Μικρασιάτες πρόσφυγες στην Κηφισιά»  
-16 Νοεμβρίου: εισηγητής Νίκος Βικέτος, φιλόλογος, γενικός γραμματέας της Ένωσης Σμυρναίων: «Η σφαγή της Σμύρνης και το τέλος του μητροπολίτη Χρυσόστομου» 
-30 Νοεμβρίου: εισηγητής Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας, εκδότης περιοδικού «Άρδην»: «Αντιφάσεις και αδιέξοδα της νεοελληνικής διανόησης. Η περίπτωση του Ίωνα Δραγούμη».
 -13 Δεκεμβρίου: εισηγήτρια  Λήδα Ιστικοπούλου, ιστορικός: «Η ελληνική εκπαίδευση στη Μικρά Ασία. Η περίπτωση του σχολαρχείου του Ζιντζίντερε της Καππαδοκίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: