Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ: Απάντηση στον συνειδητά Ανθέλληνα Νάσο Θεοδωρίδη


Εφ. Τράκιανιν Σεσί  3-3-2011

Αρθρογράφος Νάσος Θεοδωρίδης
Ο μύθος της ¨γνήσιας ελληνικότητας¨ των Ποντίων

"Οι αυτοαποκαλούμενοι Πόντιοι είναι το εκχριστιανισμένο σκέλος της παρακαυκάσιας ιθαγενούς φυλής των Μουσουλμάνων Λαζών που αποπέμφθηκε στην Ελλάδα το 1923 βάσει της συνθήκης της Λωζάνης.
Το δέυτερο και πλειοψηφόν σκέλος των Λαζών παρέμεινε στο Λαζιστάν (Πόντος) επειδή ασπάζεται το Μουσουλμανικό θρήσκευμα.
………………………..
Ταυτιζόμενοι φυλετικά με τους Πόντιους, οι Λαζοί αποτελούνε γηγενή λαό της ΒΑ Τουρκίας με Καυκάσια καταγωγή και ιδιάζουσα γλώσσα που μοιάζει με την Γεωργιανή.
……………………………
Η ιστορία ουδέποτε ανέδειξε Ελληνοποντιακή εθνότητα."


Εάν δεν είναι μισθοδοτούμενος πράκτορας της Τουρκικής ΜΙΤ, το γελοίο αυτό υποκείμενο, είναι τελείως δογματικός εμπαθής και  ενοχικός βλάξ. Αγνοεί στοιχειωδώς την Ιστορία του Πόντου. Η τοποθέτησή του είναι άκρως αντιεπιστημονική.


Είναι αυτός που θεωρούσε πώς δεν έπρεπε να πολεμήσουμε τους Ιταλούς το 40, διότι δεν άξιζε τον κόπο τόσο αίμα...


Από το επώνυμο, υποθέτω πώς έχει προσφυγική, πιθανώς Ποντιακή καταγωγή, την οποία μισεί σαν το διάολο το λιβάνι.


Θεωρώντας ότι κάνει "αντιεθνικιστικό αγώνα",  δέχεται να συνταχθεί με τον χειρότερο εθνικισμό του κόσμου, τον Τουρκικό που βάσισε την ύπαρξη του "Έθνους" του στην πρώτη κρατικά αποφασισμένη γενοκτονία του 20ου αιώνα. Κάνει δηλώσεις στις Τουρκικές εφημερίδες και αναμασά τα ευτελέστερα επιχειρήματα των Τουρκικών μυστικών Υπηρεσιών.
Πρίν απο μερικά χρόνια, η Τουρκία όρισε τον κίνδυνο απόκτησης Ελληνικής συνείδησης από τους Ελληνόφωνους (Ποντιόφωνους) μουσουλμάνους του Πόντου, σαν τον υπ' αρίθμ. 2 δυνητικό κίνδυνο ασφαλείας, μετα το Κουρδικό, παρά τις έμπρακτες διαβεβαιώσεις του Ελληνικού κράτους πως αποτάσσεται τους μουσουλμάνους Ρωμαίους Πόντιους, των περιοχών Τόνιας (Θωανίας)Τραπεζούντος, Όφης Τραπεζούντος, και Σουρμένων (Μπέσκιοϊ= πενταχώρι).


Μετ΄επιτάσεως, το Τουρκικό κράτος, διακίνησε την ιδέα, πως δεν υπάρχουν διακριτές εθνότητες στην περιοχή του Πόντου, αλλά πως όλες οι πολιτισμικές ιδιαιτερότητες είναι παραλλαγές της "Μαυροθαλασσίτικης" πολιτισμικής απόχρωσης του Τουρκικού Έθνους.


Τα επιχειρήματα που διακινεί ο ανωτέρω πρακτορίσκος, είναι βγαλμένα απο το σαθρό και γελοίο κρατικό Τουρκικό οπλοστάσιο.


Η αλήθεια είναι η εξής:
1. Οι Χριστιανοί Πόντιοι της Ελλάδας και οι Μουσουλμάνοι Ελληνόφωνοι Πόντιοι της Τουρκίας, προέρχονται απο τους Έλληνες που αποίκισαν την Σινώπη τουλάχιστον το 700 π.χ. Τό μαρτυρεί η Γλώσσα τους και τα ήθη τους.
2. Οι μουσουλμάνοι Ελληνόφωνοι Πόντιοι της Τουρκίας, εκμουσουλμανίστηκαν δια της βίας γύρω στο 1600. Πολλές οικογένειες θυμούνται ακόμα το Ελληνικό τους επίθετο.
3. Οι Λαζοί του Ανατολικού Πόντου, είναι οι αρχαίοι Κολχοί, Μεγρελικής καταγωγής (Γεωργιανό φύλο).
4. Υπάρχουν κοινές παραδόσεις μεταξύ Λαζών, Ελλήνων Χριστιανών Ποντίων, και Τουρκων πολιτών μουσουλμάνων Ελληνόφωνων ποντίων. Μουσικές, ενδυματολογικές, κλπ. Οι βασικές παραδόσεις που τους διαφοροποιούν, είναι η γλώσσα και η θρησκεία. Οι Λαζοί είναι μουσουλμάνοι και έχουν δική τους ξεχωριστή γλώσσα. Η ανταλλαγή των πληθυσμών έγινε βάσει της θρησκείας. Η γλώσσα όμως, ως φορέας παραδόσεων, κοσμοαντίληψης και τρόπου ζωής, είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγων αυτοπροσδιορισμού. Βάσει της γλώσσας, οι Ποντιόφωνοι μουσουλμάνοι αυτοπροσδιορίζονται ως "Ρωμαίοι", και ολοένα και  περισσότεροι τα τελευταία χρόνια συνειδητοποιούν την σχέση του Ρωμαίος με το Έλληνας. Και δεν εννοώ με το Ελληνικό κράτος, αλλά με τον Ελληνισμό.
5. Κάποια παρεξήγηση προέκυψε από την αναφορά ημών των Ελλήνων Ποντίων ως "Λαζών", και το λάθος κάποιων ανιστόρητων δικών μας να αποδεχθούν την ονομασία. Η αγράμματη γιαγιά μου, που ήρθε πρόσφυγας από τον Πόντο, όταν άκουγε να μας αποκαλούν λαζούς, εξεγείρονταν και έλεγε: 'Εμείς κ' είμες Λάζ'. Εμείς είμες Ρωμαίοι". Δηλαδή, πρός Θεού βρέ παιδιά, εμείς δεν είμαστε Λαζοί, εμείς είμαστε Έλληνες."

Γιώργος Πολυχρονίδης 11/3/2011
4 σχόλια:

LeftG700 είπε...

Φίλε Vripol,


Ο συγκεκριμένος νομίζουμε ότι δικαιωματικά συγκαταλέγεται στο Τop 10 των εμμονικά ανοήτων. Τώρα, γιατί έπρεπε να τον έχει υιοθετήσει η Αριστερά, μη μας ρωτάς. Νομίζουμε όμως ότι αυτό είναι το κύριο προς εξέταση ζήτημα (χωρίς να υπονοούμε ότι κακώς ασχολήθηκες με την ουσία των λεγομένων του).


Τα λέμε

Akritas είπε...

Κε Πολυχρονίδη,
ο Θεοδωρίδης, σύμφωνα με τον πολιτικό του αυτοπροσδιορισμό στο facebook, είναι ακροαριστερός=αριστεριστής.
Η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια- εκτός από την συμμετοχή του σε άγνωστες από πλευράς χρηματοδότησης ανθελληνικές ΜΚΟ- είναι η προώθηση του Κεμαλισμού και τπυ Σλαβομακεδονισμού. Αυτό φαίνεται όχι μόνο από αυτό το άρθρο, αλλά και από προηγούμενα.
Αυτός ο άνθρωπος και οι ΜΚΟ που εκπροσωπεί, καθώς και τα ΜΜΕ που φιλοξενούν τα αριστερά εθνικιστικά άρθρα του, είναι καθαρά φωνές που προοωθούν τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία και κυρίως την ξένη προπαγάνδα.
Σε ότι αφορά δε, τους Πόντιους, ο Φαλμεράυερ-που τόσο τον επικαλείται ο αριστεριστής- τον διαψεύδει.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεοδωρίδης είναι ο δικηγόρος του ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν απατώμαι. Είναι ο ίδιος που με άρθρο του στην "Αυγή", υποστήριζε ότι έπρεπε να έχουμε συνθηκολογήσει το '40 με τους Ιταλούς.

Ανώνυμος είπε...

http://www.facebook.com/home.php#!/profile.php?id=100000891223298