Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Συνεχίζεται η απεργία πείνας από το απελπισμένο ζευγάρι στην Καβάλα


Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ο 60χρονος Λάζαρος Παπαδόπουλος και η 40χρονη σύζυγος του Φρειδερίκη Τόκα βρίσκονται από την Παρασκευή 11/03 σε απεργία πείνας. Έστησαν αντίσκηνο στην Κεντρική Πλατεία και αποφάσισαν να βρίσκονται εκεί μέχρι να βρουν δουλειά. Ο μεν σύζυγος είναι άνεργος από το 2009 ενώ η σύζυγος του από το 2006. Πριν αποφασίσουν να κατέβουν στην Πλατεία, απευθύνθηκαν στον Δήμο Καβάλας και τους βουλευτές αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση. Χρωστούν 7 ενοίκια κι ο σπιτονοικοκύρης τους κάνει έξωση!
Η Φρειδερίκη Τόκα, στις δηλώσεις της είπε ότι είναι άνεργη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ ο σύζυγος της ψάχνει δουλειά τον τελευταίο χρόνο. «Ο σύζυγος μου έχει απασχοληθεί παλιότερα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο δήμο Καβάλας. Χρωστάμε ενοίκια επτά μηνών. Μας κάνουν έξωση επειδή δεν μπορούμε να τα πληρώσουμε. Απευθυνθήκαμε παντού και στον δήμο Καβάλας και στους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές. Όλοι υπόσχονται πως θα κάνουν ότι μπορούν, αλλά τίποτε παραπάνω. Δεν μπορούμε να βρούμε πουθενά δουλειά, κυρίως λόγω της ηλικίας μας. Αποφασίσαμε να διαμαρτυρηθούμε με τον τρόπο αυτό μήπως και μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι. Ήρθε και η αστυνομία για να μας διώξει από εδώ. Τους απαντήσαμε πως δεν φεύγουμε. Αν θέλει ας έρθει ο δήμαρχος να μας διώξει»
Με παρέμβαση του Εισαγγελέα και το αδίκημα της «καταπάτησης δημόσιας περιουσίας» τους οδήγησαν στο τμήμα όπου τους ανάγκασαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα και να φωτογραφηθούν σαν κοινοί εγκληματίες!Η δημοτική αστυνομία ΚΑΤΕΣΧΕΣΕ το αντίσκηνο που είχαν προκειμένου να προφυλαχθούν από το κρύο ακόμη και τα μπουκάλια με το νερό που πίνανε.οι απεργοί όμως δεν πτοήθηκαν και συνεχίζουν την απεργία πείνας
Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας «ΔΙΚΑΙΩΜΑ» για την απεργία πείνας συμπολιτών μας
Δύο συμπολίτες μας βρίσκονται από την Παρασκευή 11/03 σε απεργία πείνας ζητώντας δουλειά, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Σπρωγμένοι από την ανεργία και τα μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα που εξαιτίας της δημιουργήθηκαν προχώρησαν στην απεγνωσμένη αυτή πράξη, μην έχοντας κάτι άλλο να περιμένουν. Το μεσημέρι αστυνομικοί, επικαλούμενοι «εντολές άνωθεν» και το αδίκημα της «καταπάτησης δημόσιας περιουσίας» τους οδήγησαν στο τμήμα όπου τους ανάγκασαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα και να φωτογραφηθούν σαν κοινοί εγκληματίες! Την ώρα εκείνη η δημοτική αστυνομία τους πήρε στα κλεφτά το αντίσκηνο που είχαν προκειμένου να προφυλαχθούν από το κρύο ακόμη και τα μπουκάλια με το νερό που πίνανε. Μετά από ώρα οι δύο συμπολίτες άνεργοι επέστρεψαν στην πλατεία όπου συνεχίζουν μέχρι και αυτή την ώρα την απεργία πείνας.

Η απεγνωσμένη αυτή πράξη προέρχεται από δύο ανέργους (από τους 800.000 «επίσημα» καταγεγραμμένους ανέργους της χώρας και τους 14.000 στην Καβάλα) που βιώνουν στο πετσί τους την απόσυρση του κράτους από την συνταγματικά κατοχυρωμένη υποχρέωση του να εξασφαλίζει εργασία για όλους τους πολίτες. Που βιώνουν την απάνθρωπη πολιτική της Κυβέρνησης του Μνημονίου, που υπό τις οδηγίες των ξένων αφεντικών της, πετάει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ίδια στιγμή που χαρίζει ζεστό χρήμα και φόρους δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ σε τραπεζίτες και μεγαλοεπιχειρηματίες. Που πετσοκόβει μισθούς, συντάξεις ακόμη και το πενιχρό επίδομα ανεργίας, προκειμένου να μην κόψει ούτε ένα ευρώ από τους πλούσιους που, μόνο στις ελβετικές τράπεζες, έχουν φυλαγμένα πάνω από 300 δις ευρώ. Που επιλέγει να πετάξει στον οικονομικό και κοινωνικό καιάδα μια ολόκληρη κοινωνία και μία ολόκληρη χώρα για να μην στενοχωρήσει τα αιμοσταγή γεράκια των χρηματαγορών και των ξένων κερδοσκόπων-γενοκτόνων. Που, μαζί με τους ντόπιους εκφραστές της πολιτικής της, υπόσχεται –προεκλογικά- 36μηνα πλήρης απασχόλησης στο Δήμο και μετά το ξεχνάει και τάζει «ασπιρίνες» 5μηνης κοινωνικής εργασίας των 625 ευρώ το μήνα. Που ξεπουλάει ό,τι δημόσιο πλούτο έχει απομείνει ρημάζοντας το κράτος, προκειμένου οι κρατικοδίαιτοι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι πολυεθνικές να μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν χρυσές μπίζνες πάνω στα συντρίμμια του.

Οι πράξεις απόγνωσης, σαν και αυτή των δύο συμπολιτών μας, θα πολλαπλασιαστούν στο άμεσο μέλλον, αν δεν ηττηθεί αυτή η πολιτική. Πριν μας φτάσουν εκεί, χρειάζεται να ενωθούμε και να αντισταθούμε. Οι πολύμηνοι αγώνες και τα ενωτικά συλλαλητήρια των ανέργων στην Καβάλα δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί. Το δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα όλων των ανέργων και των εργαζομένων για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά με δικαιώματα για όλους.
Χρειάζεται άμεσα:
• Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας! Να τους παρασχεθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός που να ανακουφίζει τη συνέχιση του αγώνα τους. Να υπάρχει μόνιμη ιατρική παρακολούθηση και νομική βοήθεια. Καλούμε τους συμπολίτες να περάσουν από την πλατεία και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς πείνας. Να συσταθεί άμεσα ανοιχτή μαζική επιτροπή αλληλεγγύης
• Να καταγγελθεί η στάση της ΕΛΑΣ και της δημοτικής αστυνομίας που φέρθηκε στους ανέργους σαν κοινούς εγκληματίες! Και που όλες οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας (δημοτικές, περιφερειακές) είναι άφαντες. Φαίνεται ότι μόνο με την καταστολή κυβέρνηση και Δήμος μπορούν να λύσουν τα τεράστια προβλήματα που γεννούν οι πολιτικές επιλογές τους.
• Να συνταχθούν ψηφίσματα συμπαράστασης από εργατικά σωματεία, συλλόγους, φορείς, οργανώσεις, πολιτικά κόμματα.
• Ενότητα και οργάνωση όλων των ανέργων και των εργαζομένων. Για ένα μεγάλο μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, ένα παλλαϊκό ξεσηκωμό που θα διώξει Κυβέρνηση, Μνημόνιο και τρόικα και θα επιβάλλει την πολιτική, οικονομική και κοινωνική διέξοδο της χώρας.

Πρωτοβουλία ανέργων-εργαζομένων «ΔΙΚΑΙΩΜΑ»
dikaioma.gr

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλημερα.
Δεν χωραει σχολια.
Απλως θα το αναρτησω!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το φιλεύσπλαχνο ελληνικό κράτος, στέργει εις πάντα πονεμένο και αυτό το είδαμε εσχάτως με τους υπατιακούς λαθρομετανάστες.

Όμως το ζεύγος έχει δύο μειονεκτήματα:

α) Είναι Έλληνες
β) Η σύζυγος λέγεται Φρειδερίκη!!

Μην μας βγάλουν και το όνομα!