Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Πρόστυχη διαφήμιση του "ΑΒ Βασιλόπουλος" που κόβει απο τον χάρτη της Ελλάδας την Μακεδονία, την Θράκη και το μισό Αιγαίο...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τυχαίο ότι είναι η ίδια εταιρεία που έφτιαξε και το γνωστό διαφημιστικό της Vodafone?

Ανώνυμος είπε...

Τυχαίο ότι είστε ΒΛΑΚΕΣ που ασχολείστε με τέτοια?

vripol είπε...

Εσύ Ανώνυμε 5:49 που είσαι έξυπνος/η, με τι θέματα ασχολείσαι;

Ανώνυμος είπε...

κι εγώ στην αρχή δεν έδινα σημασία σε αυτά και τα θεωρούσα υπερβολές και γραφικότητες. Υπάρχει όμως ολόκληρη επιστήμη πως να κάνεις προπαγάνδα μέσα από αθώες διαφημίσεις για να επηρεάσεις το υποσυνείδητο.
Σου δείχνει μια Ελλάδα μισή, δεν δίνεις σημασία, λές έτυχε. Η εικόνα που σου μένει στο μυαλό όμως, είναι οικεία. Την επόμενη φορά που θα ξαναδείς κάτι παρόμοιο, θα είναι σα να το έχεις ξαναδεί. Δεν ξαφνιάζεσαι. Δεν αντιδράς. Είναι πονηρότατο!
Επίσης προσέξτε στα πρώτα δευτερόλεπτα της διαφήμισης. Τραβάει ένα χαρτάκι κάτω από το μισό χάρτη και αναφέρει κάποια τοπωνύμια. Το μάτι προλαβαίνει να δει μόνο τις λέξεις Καβάλα και Στρυμόνα. Δηλαδή τα βόρεια σύνορά μας, σε περίπτωση εισβολής των Τούρκων στη Θράκη. Από το Νέστο και μετά όλα παραδίνονται. Συνεπώς το τελευταίο ελληνικό ποτάμι θα είναι ο Στρυμόνας και η τελευταία πόλη η Καβάλα... Ούτε καν η Δράμα.
Δούλεψα πολλά χρόνια στην τηλεόραση. Σπούδασα επικοινωνία. Όλα αυτά τα έχουμε διδαχθεί. Αλλά ακόμη κι εγώ ως καταναλωτής στην αρχή σκέφτηκα ότι είναι γραφικότητες. Τελικά δεν είναι καθόλου. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.