Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Νταβούτογλου, στην "Καθημερινή": "Γνώμονας η ενσωμάτωση περιοχών γειτονικών με την Τουρκία". Ναί, έτσι, απλά και ξάστερα !!!!




“Πρόκειται για μια προσπάθεια να παρουσιαστεί το στρατηγικό όραμα και ο ρόλος που πρέπει να επιδιώξει η Τουρκία, κηρύσσοντας μια νέα προσέγγιση που ονομάζεται «στρατηγικό βάθος», με γνώμονα την ενσωμάτωση περιοχών γειτονικών με την Τουρκία, εφόσον όλοι οι λαοί που ζουν στην ευρεία αυτή περιοχή έχουν κοινά πεπρωμένα, βασισμένα στη μακρά κοινή τους ιστορία.
Ετσι, το βιβλίο μου είναι μια έκκληση για τη διαμόρφωση μιας νέας στρατηγικής αντίληψης. Ο ρόλος που θα διαδραματίσει η Τουρκία για την επίτευξη του στόχου αυτού προβλέπεται σημαντικός και συνίσταται στη βελτίωση της ασφάλειας για όλους, στην ενδυνάμωση του πολιτικού διαλόγου, στην αύξηση της οικονομικής αλληλεξάρτησης, καθώς και στην πολιτισμική αρμονία και τον αμοιβαίο σεβασμό. Αυτό ακριβώς κάνουμε εμείς τα τελευταία οκτώ χρόνια με ερείσματα την ταχεία ανάπτυξη της οικονομίας μας, τον κοινωνικό δυναμισμό μας, τη βελτίωση και την καθιέρωση ενός συνόλου αξιών.”

Το μανιφέστο του νεοοθωμανισμού, διατυπωμένο με την ιταμή, γλυκερή, επιστημονικοφανή ξετσιπωσιά του Νταβούτογλου...
Και αντι να τον πετάξουμε έξω απο την χώρα, τον υποδεχόμαστε με την χαζοχαρούμενη αμηχανία του μοιρολάτρη ραγιά... 

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλημερα.
Διαβασε το παρακατω.
@@@@
Τι συμβαίνει τελικά στη Θράκη; Που οφείλεται η κινητικότητα της Αμερικανίδας προξένου Μάρσα Λέιν, που παρα­τηρείται το τελευταίο διάστη­μα; Τι κάνει στη Θράκη η περιβόητη πλέον ”Ziraat Bankasi”; Aληθεύει, πως η τουρκική τράπεζα χορηγεί αθρόα δάνεια μέχρι και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, μειονοτικών συλλόγων και οργανώσεων; Μετά πάντως τις αποκαλύψεις του ”Πρώτου Θέματος”, η Τράπεζα της Ελλάδος προσανατολίζεται (επιτέλους) σε έλεγχο της ”ZIRAAT” και των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα.
Για θέμα ηθικής αλλά και διπλωματικής τάξης, κάνουν λόγο στη δυτική Θράκη, σε ό,τι αφορά τις τακτικές (κάθε Τετάρτη) επισκέψεις εκπρο­σώπων του αμερικανικού προξενείου Θεσσαλονίκης στην Κομοτηνή και τις επαφές που έχουν με τη μειο­νότητα των μουσουλμάνων της περιοχής.''
www. royfianos.com

vripol είπε...

Καλημέρα Τασούλα. Ευχαριστώ.Καλή σαρακοστή.