Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Οχι στά τετελεσμένα τής Οθωμανικής κατοχής. Λευτεριά στήν κατεχόμενη Θράκη, Μ. Ασία, Πόντο καί Κύπρο.

Θρακιώτες, Μικρασιάτες, Πόντιοι καί Κύπριοι Ελληνες: και τού χρόνου στην Κωνσταντινούπολη, στην Τραπεζούντα, στην Σμύρνη και στη Κερύνεια. 


(2000 χρόνια οι Εβραίοι, εύχονταν "και τού χρόνου στην Ιερουσαλήμ" και τά κατάφεραν. Εμείς θα ξεχάσουμε σε 90 χρόνια;. Τόσο, μά τόσο άχρηστοι θα φανούμε; Αν είμαστε εμείς η γενιά των Ελλήνων Μικρασιατών και Ποντίων πού θα ξεχάσει, τότε να σηκωθούν από τούς τάφους τους οι παππούδες μας καί να μας φτύσουν)
  Στην δική μας περίπτωση, εισέβαλαν στην πατρίδα μας βάρβαροι άρπαγες νομάδες, πού η μόνη επαφή τους με τόν πολιτισμό ήταν οι πόλεις που κατελάμβαναν.
  Και άλλοι κατσαπλιάδες έσφαζαν λαούς ΑΛΛΆ ΟΙ ΤΟΎΡΚΟΙ ΈΚΑΝΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ ΈΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ: ΕΙΣΈΒΑΛΑΝ ΚΑΙ  ΒΊΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ, ΤΗΝ ΚΟΙΤΊΔΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΊΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ
  Και όταν λέμε Τούρκοι, εννοούμε εκείνους τους 300 το πολύ χιλιάδες βάρβαρους, που δέν είχαν  γραφή, και ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΎΡΓΗΣΑΝ ΠΟΤΈ ΚΑΜΊΑ ΠΌΛΗ, αλλά δήωσαν όλη την Μ. Ασία, ερχόμενοι από τις στέπες τής Ασίας.
 Άλογα, πρόβατα, πίτες, και ανθρωποκτονίες. Αυτός ήταν ό "πολιτισμός"τους..
  Όταν λέμε Τούρκους, δέν εννοούμε τούς εκμουσουλμανισμένους γηγενείς κατοίκους, Ελληνικής και μη καταγωγής. πού πρώτα εκμουσουλμανίστηκαν διά τής βίας ή καί εθελοντικά (για να μήν πληρώνουν φόρους καί για να μπορούν να επιτίθενται κατά πόλεων). Αυτοί, όταν δέν νιώθουν αφέντικά τών ραγιάδων, εύκολα καί πάλι αλλάζουν...

Οσο για τήν Καταστροφή τού 1922, ας πούμε τα πράγματα μέ τό όνομά τους:

  Το 1923, με την ανταλλαγή, μας σάρωσαν  από τά κατακτημένα Ελληνικά εδάφη τού Πόντου, της Θράκης  και τής Μικράς Ασίας, και μας έφεραν στα απελευθερωμένα  Ελλαδικά εδάφη. Καί από εδώ, πήραν γόνους κατακτητών ή εκμουσουλμανισμένων Ελλήνων, και τούς πήγαν στα ακόμη  κατεχόμενα από τούς Οθωμανούς Ελληνικά εδάφη τού Πόντου, της Θράκης και τής Μικράς Ασίας. Οι παπούδες μου αντάλλαξαν Ελλάδα μέ Ελλάδα. Οι Τούρκοι έφυγαν από καταχτημένα Ελληνικά εδάφη που είχαν απελευθερωθεί πριν από μία δεκαετία, και πήγαν  σε Ελληνικά εδάφη που συνεχίζουν καί σήμερα να κατέχονται. Εμείς ξερριζωθήκαμε από τις τρισχιλιετείς εστίες μας, και οι κατακτητές αντάλλαξαν κατακτηθέντα και απελευθερωθέντα Ελληνικά εδάφη μέ ακόμα υπό κατοχήν Ελληνικά εδάφη. 

Δέν έχουν πάρει τα μυαλά μου αέρα. Δέν λέω πώς αύριο θα απελευθερωθεί η υπόλοιπη κατεχόμενη Ελλάδα που δέν απελευθερώθηκε τό 1919-1922.
 
 Αλλά δεν  θα ονομάζω τά πράγματα μέ τά ονόματα τής παραίτησης καί τής ήττας.

Η ΚΑΤΟΧΗ, ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΤΟΧΗ, ΚΑΙ ΟΧΙ "ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ"

Χαμένες είναι οι πατρίδες τών χαμένων ανθρώπων

Τά υπόλοιπα θα ἐρθουν στήν ώρα τους...

Γιώργος Πολυχρονίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: