Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009

ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΠΟΛΟ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ-ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ
Από το Ιστολόγιο τού "Άρδην" και της "Ρήξης"

ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΑΟΚΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Το υπό έγκριση νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας από τους μετανάστες θα μεταβάλει, εάν εγκριθεί, ριζικά τον χαρακτήρα και την φυσιογνωμία της ελληνικής κοινωνίας. Πρόκειται για ένα πανάθλιο, τυχοδιωκτικό εφεύρημα το οποίο επικαλείται ευγενείς σκοπούς, επιτυγχάνοντας τα εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα:

Α) Παγιώνει ένα καθεστώς άνευ όρων αποδοχής των γιγάντιων μεταναστευτικών ρευμάτων που αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει στο μέλλον η χώρα μας. Ενώ η παρασιτική Ελλάδα ήδη καταρρέει εθνικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά μην μπορώντας να εξασφαλίσει το μέλλον του ίδιου του ελληνικού λαού, οι κυβερνώντες ετοιμάζονται να προσθέσουν με τις μαζικές πολιτογραφήσεις επιπλέον εμπόδια σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπέρβασης της βαθιάς κρίσης. Η πολιτική της ελληνοποίησης–εξπρές γίνεται προς το συμφέρον των πολυεθνικών, των κομματαρχαίων του ΠΑΣΟΚ και όλων εκείνων που θέλουν τη διαιώνιση ενός καθεστώτος μαύρης εργασίας και δουλοκτητικής εκμετάλλευσης των διαρκώς νέων κυμάτων λαθρομεταναστών, που αναπόφευκτα θα φέρει, καθώς και της συμπίεσης προς τα κάτω των εργασιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων εργαζομένων.

Β) Ενθαρρύνει αντί να προλαμβάνει το ενδεχόμενο εμφάνισης πολιτιστικών συγκρούσεων μεγάλης κλίμακας στο εσωτερικό της ήδη σε κρίση ελληνικής κοινωνίας. Οι πολιτογραφήσεις-εξπρές που προβλέπονται, αφορούν κυρίως τα μαζικά κύματα ισλαμιστών μεταναστών, οι οποίοι μάλιστα προέρχονται από χώρες και περιοχές όπου αναπτύσσεται μια αντιδραστική και ανελεύθερη εκδοχή του Ισλάμ. Κανείς όμως δεν είναι διατεθειμένος να υπονομεύσει πολιτικές και πολιτιστικές κατακτήσεις που κέρδισε ο ελληνικός λαός με αγώνες και θυσίες, στ’ όνομα μιας κίβδηλης και ψευδεπίγραφης ανεκτικότητας. Ούτε βέβαια ξεχνάει κανείς πως η γειτονική, ιμπεριαλιστική Τουρκία χρησιμοποιεί συστηματικά ως στρατηγικό της χαρτί το Ισλάμ προκειμένου να παγιώσει τις σφαίρες επιρροής της σ’ ολόκληρα τα Βαλκάνια, υλοποιώντας τα νέο-οθωμανικά της σχέδια.

Γ) Εκμεταλλεύεται τα καθοριστικά για έναν λαό και μια πολιτεία ζητήματα της ιθαγένειας και της πολιτοφροσύνης για μικροκομματικούς και μικροεξουσιαστικούς σκοπούς, αδιαφορώντας πλήρως για τις τραγικές συνέπειες που το νομοσχέδιο θα επιφέρει. Οι εθνομηδενιστές ιθύνοντες της κυβέρνησης λειτουργούν ως μαθητευόμενοι μάγοι, παίζοντας με την φωτιά για μικροκομματικά οφέλη και εξουσιαστικές σκοπιμότητες, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα νέο εκλογικό κοινό, το οποίο θα είναι δεμένο μαζί τους με όρους πελατείας και πατρωνίας που θυμίζουν Μεσαίωνα.

Δ) Στο εσωτερικό της χώρας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να ταυτιστεί η δίκαιη και πλειοψηφική αντίθεση του ελληνικού λαού σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις, με την άκρα δεξιά. Δεδομένης της εγκατάλειψης των λαϊκών συμφερόντων από την δήθεν αριστερά, και της σιγής ιχθύος που τηρεί η λεγόμενη κεντροδεξιά, το αποτέλεσμα είναι να ενισχύεται το δίπολο «εθνομηδενισμός»–«ρατσιστικός φασισμός»· μια τέτοια εξέλιξη έχει ευνοήσει σε όλο τον κόσμο τις δυνάμεις του κοσμοπολίτικου κεφαλαίου για την προώθηση των σχεδίων τους, μια και η ταύτιση με την άκρα δεξιά, χρησιμεύει παντού για να ενοχοποιεί και να ακυρώνει τα πλειοψηφικά αισθήματα των λαών.

Το νομοσχέδιο είναι απαράδεκτο και θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα. Είναι σαφές πως ο ελληνικός λαός αντιτίθεται δραστικά στα προτεινόμενα μέτρα. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να λάβει υπόψη την θέληση του ελληνικού λαού και να αποσύρει το υπό συζήτηση νομοσχέδιο άμεσα. Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να κινητοποιηθεί, συγκροτώντας ένα μαζικό κίνημα εναντίον του προτεινόμενου νομοσχεδίου.

Βέβαια, η επαγρύπνηση του ελληνικού λαού θα πρέπει να συνεχιστεί. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία είναι ήδη αποδεδειγμένα στα μάτια του ελληνικού λαού κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης, έχει ταχθεί μέσω του επικεφαλής της, Γιώργου Παπανδρέου από θέση αρχής υπέρ των πολυπολιτισμικών, εθνο-αποδομητικών εγχειρημάτων που προωθεί το κοσμοπολίτικο κεφάλαιο. Γι’ αυτό περιφέρεται στα διεθνή φόρα επιδεικνύοντας μπροστά στους επιχειρηματίες και τους πολιτικούς ταγούς της παγκοσμιοποίησης τα κατορθώματα της κυβέρνησής του, ακόμα και εάν αυτά υπονομεύουν καθοριστικά το μέλλον του ίδιου του λαού του.

Οι δυνάμεις της αποσύνθεσης δεν πρόκειται να επικρατήσουν. Κάθε λαός έχει δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, να καθορίζει ελεύθερα την φυσιογνωμία και τον χαρακτήρα του. Δεν θα μας αναγκάσουν τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων και των πολυεθνικών επιχειρήσεων στην υποταγή, προκειμένου να επωμιστούμε εμείς τα βάρη από τις γιγάντιες μετακινήσεις πληθυσμών που επιβάλουν οι ληστρικές τους δραστηριότητες. Ούτε βέβαια η χώρα μας θα γίνει άθυρμα για μερικά τσουβάλια ψήφων του κάθε ξιπασμένου πολιτικάντη.

Επιτέλους! Η Ελλάδα χρειάζεται μια ψύχραιμη και ρεαλιστική μεταναστευτική πολιτική, μια πολιτική που θα διεκδικήσει την ενσωμάτωση όσων μεταναστών είναι δυνατόν να ενσωματωθούν, με όρους ισότητας και αξιοπρέπειας, δίχως βεβαίως να υπονομεύεται το μέλλον της χώρας και του ελληνικού λαού.

Η ένταξη στο ελληνικό έθνος δεν γίνεται με ντιρεκτίβες των ποικιλώνυμων ΜΚΟ της Νέας Τάξης πραγμάτων, ούτε με φιρμάνια της σατράπηδων που μας κυβερνούν. Είναι ζήτημα αφομοίωσης της ελληνικής παιδείας και πολιτισμού, αλλά και το να ταυτίσει κάποιος τη μοίρα του με τη μοίρα αυτού εδώ του λαού. Υπ’ αυτήν την έννοια είμαστε όντως διατεθειμένοι να συζητήσουμε και να ενισχύσουμε τις προσπάθειες μιας σταδιακής ενσωμάτωσης, όλων εκείνων που όντως συμμερίζονται κοινές αξίες μαζί μας. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα δεχθούμε να αποβεί αυτή ένα χυδαίο άλλοθι για την ολοκληρωτική διάλυση της χώρας μας…

Περιοδικό Άρδην

Εφημερίδα Ρήξη

5 σχόλια:

ANESTIOS είπε...

Μετανάστες 2ης γενιάς: η γενιά των 700 καλωσορίζει τους νέους πολίτες της Ελλάδας

http://g700.blogspot.com/2009/12/2-700.html


Σημείωση από anestios.
Ας συγκρίνουμε το ύφος, τις λέξεις, τα επιχειρήματα, τις παρορμήσεις, τις στοχεύσεις, την αποπνέουσα από τα 2 κείμενα προδιάθεση.
Ας διαβάσουμε επίσης το κείμενο -αυθεντικό και όχι εικαζόμενο και δαιμονοποιούμενο της προτεινόμενης ρύθμισης.
Aς σκεφτούμε, την σημερινή πραγματικότητα στην Ελληνική κοινωνία για το θέμα της μετανάστευσης και πως θα θέλαμε να εξελιχθεί η υπόθεση αυτή.
Ας σκεφτούμε την ιστορία μας.
Ας σκεφτούμε με γνώση και με προσανατολισμό το μέλλον και όχι σαν πανικόβλητοι κλειστοφοβικοί.
Ας σκεφτούμε το πολυποίκιλο χάλι της κοινωνίας μας και αν μας ενδιαφέρει να το αλλάξουμε και σε ποιά κατεύθνση.
Ας σκεφτούμε σε τελική ανάλυση σαν πολίτες και όχι σαν ζηλόφθονοι υπήκοοι (εξ ου και η λέξη υπηκοότητα), που πρέπει να μοιραστούν το παιχνίδι τους και με έναν Άλλο.
Aς σκεφτούμε γενικώς, αντί να αλαλάζουμε...

vripol είπε...

Καλησπέρα, αγαπητέ μου Ανέστιε.
Εχεις δίκιο.
Πρέπει να σκεφτουμε, και να μην συντασσόμαστε απλώς με κραυγάζουσες απόψεις, της μιάς ή της άλλης πλευράς.
Παραθέτω τα ουσιώδη του νομοσχεδίου, όπως εμφανίζονται στην παραπομπή σου:

"Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το προσχέδιο Νόμου:

Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα και ένας από τους γονείς του κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα επί πέντε συνεχή έτη, αποκτά από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια.

Τέκνο αλλοδαπών που έχει παρακολουθήσει τις τρεις πρώτες τάξεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με την ενηλικίωσή τουΕπιπρόσθετα, την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον:

α. ούτε αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του, ούτε μπορεί να αποκτήσει τέτοια με σχετική δήλωση των γονέων του στις οικείες αλλοδαπές αρχές

β. είναι άγνωστης ιθαγένειας

γ. ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του.

Τέλος, ομογενείς και λοιποί αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών, οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στη χώρα, έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους και έχουν εγγραφεί, κατόπιν αιτήσεώς τους, στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους μπορούν ν’ ασκούν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι (21ο έτος ηλικίας) στις εκλογές της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης."

τό δε νομοσχέδιο, εδώ:

http://www.opengov.gr/home/

vripol είπε...

Αγαπητέ Ανέστιε:
Τό νομοσχέδιο δεν βάζει κανέναν ποσοτικό περιορισμό, ούτε ποσόστοση κατα περιοχή.
Είναι διακαιολογημένη η ένσταση, κάποιου σχολιαστη στο site της κυβέρνησης:
Τί θα γίνει με τυχούσες μεθοδευμενες υποψηφιότητες αλβανών εθνικιστών σε κρίσιμες περιοχές;
Μέ μεθοδευμένες-κατευθυνόμενες ψήφους απο την Τουρκία, μουσουλμάνων ψηφοφόρων;
Γι αυτούς που δεν είναι φασίστες, αλλά νοιάζονται γιά την προοπτική του Ελληνισμού, αυτά είναι θέματα, πού όχι μονον δεν τίθενται απο το νομσοχέδιο, αλλά παρανομοποιείται ως "ακροδεξιά" η επισήμανσή τους..
Οι εξαρτώμενες-διεθνοποιημένες ελιτ και η αφασική αριστερά, πού θεωρούν σαν πρόοδο την παράδοση στην νεοταξική ασπόνδυλη "πολυπολιτισμικότητα", αδιαφορούν.
Ο συντάκτης "των 700 ευρώ", ή δεν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα, ή δεν τον ενδιαφέρει και το υποβαθμίζει..
Γι αυτο θεωρώ ότι είναι άκρως ισορροπημενη η κατακλείδα του κειμένου της "ρήξης":

".. Επιτέλους! Η Ελλάδα χρειάζεται μια ψύχραιμη και ρεαλιστική μεταναστευτική πολιτική, μια πολιτική που θα διεκδικήσει την ενσωμάτωση όσων μεταναστών είναι δυνατόν να ενσωματωθούν, με όρους ισότητας και αξιοπρέπειας, δίχως βεβαίως να υπονομεύεται το μέλλον της χώρας και του ελληνικού λαού.

Η ένταξη στο ελληνικό έθνος δεν γίνεται με ντιρεκτίβες των ποικιλώνυμων ΜΚΟ της Νέας Τάξης πραγμάτων, ούτε με φιρμάνια της σατράπηδων που μας κυβερνούν. Είναι ζήτημα αφομοίωσης της ελληνικής παιδείας και πολιτισμού, αλλά και το να ταυτίσει κάποιος τη μοίρα του με τη μοίρα αυτού εδώ του λαού. Υπ’ αυτήν την έννοια είμαστε όντως διατεθειμένοι να συζητήσουμε και να ενισχύσουμε τις προσπάθειες μιας σταδιακής ενσωμάτωσης, όλων εκείνων που όντως συμμερίζονται κοινές αξίες μαζί μας. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα δεχθούμε να αποβεί αυτή ένα χυδαίο άλλοθι για την ολοκληρωτική διάλυση της χώρας μας…"

ANESTIOS είπε...

Aγαπητέ vripol,
έχεις δίκιο(!), είναι πολύ ισορροπημένη η κατάληξη του άρθρου.
"Είναι ζήτημα αφομοίωσης της ελληνικής παιδείας και πολιτισμού, αλλά και το να ταυτίσει κάποιος τη μοίρα του με τη μοίρα αυτού εδώ του λαού. Υπ’ αυτήν την έννοια είμαστε όντως διατεθειμένοι να συζητήσουμε και να ενισχύσουμε τις προσπάθειες μιας σταδιακής ενσωμάτωσης, όλων εκείνων που όντως συμμερίζονται κοινές αξίες μαζί μας".
Αν μάλιστα εφαρμοστούν τα παραπάνω και σε όσους ήδη κατέχουν την ελληνική ιθαγένεια (γηγενείς εννοώ και όχι μετανάστες), θα προστατευτούμε ακόμα καλύτερα. Βλέπεις όλοι εμείς έχουμε ταυτίσει τη μοίρα μας με αυτήν του εδω λαού, για να μην συζητήσω για το πόσο συμμεριζόμαστε τις κοινές αξίες (ποιές άραγε;)
Βλέπεις που οδηγεί η εκ των προτέρων κατασκευασμένη αντίληψη ότι όλοι (διεθνή μπλοκ, πολιτική τάξη, αφασιακή αριστερά-σε αυτόν τον χαρακτηρισμό τουλάχιστον συμφωνώ)έχουν βάλει σκοπό την αποδόμηση της ελληνικότητάς μας και την διάλυση της χώρας μας...
Άμα όλα ερμηνεύονται μέσα από αυτό το σχήμα, οι λογικές καταλήξεις μπορεί να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες (το μοντέλλο του περίκλειστου Ισραηλινού κράτους και των μεθόδων που αντιπαρέρχεται μας λέει κάτι;).
Δεν συνεχίζω επ΄αυτού διότι δεν πιστεύω ότι συμφωνείς στις λογικές συνεπαγωγές μιάς τέτοιας συλλογιστικής.
Αλλά ξέρεις -επί της ουσίας πιά- δεν μπορούμε τα έχουμε όλα δικά μας...Ούτε η διπλή οριοθέτηση του τίτλου της ανάρτησής σου, αρκεί να λύσει συγκεκριμένα πρακτικά προβλήματα.
ΑΚόμα και αν αύριο πρωί στεγανοποιήσουμετα σύνορά μας σε λαθρομετανάστευση,το θέμα είναι υπαρκτό. Άνω των 600.000 μεταναστών θα είναι εδώ. Κίνδυνοι από μια λελογισμένη νομιμοποίησή τους πάντα θα υπάρχουν.Και από την παραμονή τους σε συνθήκες συνομολογημένης παρανομίας να δεις πόσο υπάρχουν.Πρέπει να δοκιμάσουμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα με κάποιες προυποθέσεις που μπαίνουν (και ενδεχόμενα σηκώνουν βελτίωση)ή να το ξορκίσουμε εν ονόματι ανομολόγητων και ομολογημένων επιδιώξεων εναντίον μας;
Θα το αφήσουμε και αυτό να σέρνεται όπως όλα τα άλλα , μέχρι να πάρει ανεξέλεγκτες εκρηκτικές διαστάσεις;
Ή θα εντάξουμε τους ανθρώπους αυτούς στην κοινωνική μας ζωής (αφού ενταχθούμε και εμείς σε αυτήν ε;) και θα αντιμετωπίσουμε και τυχόν παρενέργειες, ή θα έχουμε μόνο τις ανεπιθύμητες συνέπεις της αφροσύνης μας.

vripol είπε...

"Βλέπεις που οδηγεί η εκ των προτέρων κατασκευασμένη αντίληψη ότι όλοι (διεθνή μπλοκ, πολιτική τάξη, αφασιακή αριστερά-σε αυτόν τον χαρακτηρισμό τουλάχιστον συμφωνώ)έχουν βάλει σκοπό την αποδόμηση της ελληνικότητάς μας και την διάλυση της χώρας μας...

Η διάλυση της χώρας μας, πρώτα απ όλα είναι αποτέλεσμα του τρόπου ένταξής μας στην νεωτερική παγκοσμιοποίηση.
Είναι ένας τρόπος συμμετοχής, παρασιτικός,
ένα άφρον γλέντι με δανεικά,
χωρίς εντόπια παραγωγή αξιών,
με νέκρωση κάθε δημιουργικότητας,
με κατακερματισμό της συλλογικής μας ταυτότητας στο εξατομικευμένο καλάθι καταναλωτικών υποστάσεων και εργασιακών πολλαπλοτήτων του καθενός μας,
εν μέσω προϊούσας μηδενιστικής κρίσης του υπερτροφικού μας ατομικισμού..
Μέλημα του φαυλοκρατικού κομματοκεντρικού μας συστήματος, είναι πρωτίστως η αναπαραγωγή του από θέση κυβέρνησης.
Οι ελίτ μας, δέσμιες της εξαρτώμενης, μεταπρατικής, μη αυτοκεντρικής φύσης τους, υφίστανται κυρίως ως ευάλωτα και ευένδοτα στις έξωθεν βουλήσεις, πολιτικά ασπόνδυλα.
Είναι πολύ μεγάλη αυτή η ιστορία:
Αγγλόφιλοι Βενιζελικοί, Γερμανόφιλοι Λαϊκοί,
Μικρασιατική καταστροφή,
έπειτα Γερμανόφιλοι και Αγγλόφιλοι αστοί πολιτικοί που βυθίζουν στο αίμα, μαζί με το ΚΚΕ, την γενιά της αντίστασης.
Μετά, αντιαποικιακός αγώνας 55-59,
ξεπούλημα Ζυρίχης-Λονδίνου, συρρίκνωση Ελληνισμού στην Πόλη το 55 και το 64, Κυπριακό 64-74, με τα ανάλογα παρελκόμενα εσωτερικά γεγονότα,
και η μεγάλη προδοσία-ξεπούλημα του 67-74 της Κύπρου από την γι αυτόν τον σκοπό εδρεωθείσα ξενοκίνητη Χούντα.
Έπειτα, επαναθεμελίωση με νέους όρους, του Ευρωπαρασιτισμού των ελίτ (και όλων ημών), από τον Ανδρέα Παπανδρέου,
Σημίτης, Ίμια, Οτσαλάν,
αρπαχτή χρηματιστηρίου και Ολυμπιακών αγώνων με Ζήμενς, μεγάλα έργα, κοκ,
σχέδιο Ανάν και ομαδική υποστήριξη από την ελίτ του τέλους του Κυπριακού Ελληνισμού, που αποφεύγεται τελευταία στιγμή με το δημοψήφισμα,
καθημερινές προκλήσεις στο Αιγαίο,
πλημμελής στήριξη των δικαιωμάτων της χώρας στις ΑΟΖ,
απαράδεκτες υποχωρήσεις στην ονομασία των Σκοπίων….
Η υποχωρητικότητα στις έξωθεν πιέσεις,καί ο χρόνιος στρουθοκαμηλισμός έναντι της Τουρκικής επιθετικότητας, είναι το μόνιμο χαρακτηριστικό της κομματοκρατίας..
Τελευταία προστίθεται και ο Αριστεροδεξιός εθνοαποδομισμός των διανοουμένων.
Οι περισσότεροι, αφού θήτευσαν στην υποστήριξη της κομμουνιστικής νεωτερικής περιπέτειας, ανακάλυψαν , μετα το 89, τον αστικό φιλελευθερισμό, με τα διαλυτικά του προτάγματα : Τά έθνη γεννήθηκαν εσχάτως, άρα και το Ελληνικό, οι συλλογικότητα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ήταν καλή και κακώς την χαλάσαμε από το 1821-1922, η Ελληνοτουρκική διαμάχη οφείλεται κυρίως στην εθνικιστική επιθετικότητα των νεοελλήνων από το 1821 και εντέυθεν, η ανάμνηση του 1922 και του 1974 είναι δηλητηριώδης γιατι είναι εθνικιστική και εμποδίζει την προσέγγιση των λαών, κοκ.
Παραθεωρούν την σύγχρονη Τουρκική νεοοθομανική επιθετικότητα, την δικαιολογούν και την αποδίδουν στην αυθάδη ύπαρξη του Ελληνικού κράτους.
Δικαιολογημένα, λοιπόν, δυσπιστεί κανείς για τον τρόπο που θα διαχειριστούν οι ελίτ το μεταναστευτικό.
Προκειμένου να εξασφαλίσουν μεταναστευτικές ψήφους, είναι ικανές να διαλύσουν την χώρα.
Ας μην είμαστε αφελείς.
Οι άνθρωποι αυτοί δεν κινούνται από την δική μας συμπόνια για την δυστυχία του πρόσφυγα και του μετανάστη.
Κινούνται από φαύλο κομματαρχικό υπολογισμό.
Αυτή την χώρα, θα την προασπίσουν αυτοί που πάντα την προάσπιζαν: Αυτοί που δεν έχουν άλλο αποκούμπι: Ο λαός της.
Όχι έναντι των φουκαριάρηδων μεταναστών, αλλά έναντι της ανεύθυνης και εθνοαποδομητικής ελίτ