Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Γιατρός "μαϊμού"


Εχοντας τελειώσει μόλις το πρώτο έτος της Ιατρικής, φοιτητής από τη Θεσσαλονίκη δούλευε επί πέντε χρόνια ως γιατρός, με πλαστό πτυχίο και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος που εξασφάλισε από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Αφού τελείωσε το αγροτικό του, ο γιατρός - «μαϊμού» δούλεψε για τρία χρόνια ως ειδικευόμενος ορθοπαιδικός στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων, μέχρι που η απάτη αποκαλύφθηκε και αποπέμφθηκε από τη διοίκηση, ενώ αναμένεται να βρεθεί και ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, έπειτα από επώνυμη καταγγελία που έγινε προς τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων και είδε το φως της δημοσιότητας χθες στον τοπικό Τύπο της πόλης.

Η έρευνα έγινε ταυτόχρονα στον Ιατρικό Σύλλογο και στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και από αυτήν αποκαλύφθηκε πως ο φοιτητής όχι μόνο δεν είχε πάρει τίτλο σπουδών, αλλά είχε «βγάλει» μόνο το πρώτο έτος της σχολής του. Με πλαστό πτυχίο εξασφάλισε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε την «καριέρα» του ως γιατρός για πέντε ολόκληρα χρόνια. Η διοικητική διευθύντρια του νοσοκομείου ανακάλυψε την απάτη και ενημέρωσε τον διοικητή, Ι. Σαββίδη, ο οποίος έδωσε εντολή για την άμεση απομάκρυνση του γιατρού-«μαϊμού».

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣONLINE




4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα κάνεις; αλλά εσύ συνάδελφος του είσαι κάτι θα ξέρεις.

vripol είπε...

Κι αυτό είναι τό λιγοτερο, airgood. Ο άλλος, με μειωμένο ΙQ,είναι αρχηγός κόμματος πέντε χρόνια καί κανένας δεν μιλάει...

Ανώνυμος είπε...

... παρ' ολίγον να παρεξηγηθούμε επειδή επηρεάστηκα μάλλον απο την διατάραξη της εμπιστοσύνης μεταξύ ασθενών και ιατρών απο ανάλογες φήμες.
Συνήθως τέτοιες υποθέσεις είναι πλούσιες σε νοήματα και σημασίες κάθε άλλο παρά αυτονόητες.
Απο τη μιά κάνει κακό στον τομέα της υγείας, απο την άλλη μας μαθαίνει ότι τα χαρτιά δεν είναι τίποτε άλλο απο τυπικά χαρτιά και η ουσία συνήθως είναι στο φιλότιμο και την ευσυνειδησία.

Νοσφεράτος είπε...

Bripolako μου ανακαλυψα μολις αυτά και ειμαι πολύ συγκινημενος
ολιγον ασχετο βεβαια αλλα ειναι ενα κοματι πολύ συναισθηματικό
διηγειται το πως σε μεγαλωσα http://nosferatos.blogspot.com/2009/05/h_11.html