Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Δεν είναι αστείο: Τό πρώτο εγκεφαλικό λόγω κρίσης



Δέκα το πρωί της Κυριακής 2 Μαΐου, όλη η Ελλάδα με κομμένη την ανάσα, περιμένει την ανακοίνωση των μέτρων, απο την κυβέρνηση δοσιλόγων του Γιωργάκογλου..
Ο Σπύρος, 70 ετών, εδώ και δύο ημέρες, είναι άυπνος, εν αναμονή των μέτρων πού πρόκειται να ανακοινωθούν Ευσυνείδητος πολίτης, πονά την πατρίδα, και ζεί σ' αναμμένα κάρβουνα..
10. 15: Η γυναίκα του Ελένη και η κόρη του Καλλιόπη, τον βρίσκουν στο πάτωμα, παράλυτο απο το δεξί χέρι και πόδι, και με αδυναμία ομιλίας.
Μεταφέρεται με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο: Εκεί, οι γιατροί διαπιστώνουν το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, και παράλληλα, ένα είδος καρδιακής αρρυθμίας, την κολπική μαρμαρυγή.
Ο άνθρωπος είχε έκτακτες υπερκοιλιακές καρδιακές συστολές, μιά κατάσταση που μπορεί να μεταπέσει σε κολπική μαρμαρυγή, αλλά μέχρι σήμερα, δεν είχε ποτέ κολπική μαρμαρυγή.. Η αλληλουχία των γεγονότων είναι προφανής: Υπό το κράτος του αφόρητου στρες, οι έκτακτες συστολές του Σπύρου, μετατράπηκαν σε κολπική μαρμαρυγή. Στον αριστερό κόλπο της καρδιάς του, σχηματίσθηκε θρόμβος αίματος, που ταξίδευσε με την ροή του αίματος έως τον εγκέφαλο και σφηνώθηκε στον τελικό κλάδο μιάς αρτηρίας, παρακωλύοντας την περαιτέρω ροή του αίματος, και νεκρώνοντας ένα τμήμα του εγκεφάλου..
Πήγα και είδα τον ασθενή μου τον Σπύρο σήμερα το απόγευμα στο νοσοκομείο. Τό επεισόδιο είναι αυθεντικότατο, άλλαξα μόνον λίγο το όνομα του θύματος..
Την ώρα που ο Γιωργάκογλου (κατα το Τσολάκογλου), ανακοίνωνε την καταδίκη των Ελλήνων απο το ΔΝΤ, φάνηκε να έχει επιχείλιο έρπη στο κάτω χείλος του..
Ο δοσίλογος, την γλύτωσε (προσωρινά), με έναν επιχείλιο έρπη, ενώ ο Σπύρος κατέληξε στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό... Καί ακόμη είναι η αρχή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: