Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Συλλαλητήριο ενάντια στην αυτοκρατορική επίσκεψη του ΕρντογάνΗμερομηνία:
14/05/2010 19:00 - 19/05/2010 22:14

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 7μμ.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίαςο Γεώργιος Παπαδόπουλος είχε εκδηλώσει πολλές φορές τη διάθεση νασυσφίξει τις σχέσεις του με την Τουρκία, προτείνοντας μια ομοσπονδία μεταξύΕλλάδας-Τουρκίας και… Κύπρου. Βεβαίως, ο πόλεμος και η κατοχή της Κύπρου το1974, φανέρωσαν την πραγματική προοπτική των σχεδίων του.

Σήμερα, 40χρόνια μετά, καθώς ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει με καταστροφικέςσυνέπειες για τη χώρα, τα χειρότερα φαντάσματα του παρελθόντος επανέρχονται. Μήπως,ο Γεώργιος Παπανδρέου, εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας, με τη βοήθειατου μαθητευόμενου υπουργού του, θα προωθήσει ανάλογα σχέδια με εκείνα τουεμπνευστή και εκτελεστή της δικτατορίας, 40 χρόνια πριν;

Αυτή τη φορά ησύσφιξη των σχέσεων περνάει μέσα από τη «διπλωματία του ζεϊμπέκικου», τηνελληνοτουρκική οικονομική και πολιτική συνεργασία, που περιλαμβάνει κοινέςτουριστικές επενδύσεις στο Αιγαίο, σχέδια για την από κοινού εκμετάλλευση τουφυσικού του πλούτου παρά το casus belli,τις γκρίζες ζώνες και τις καθημερινές παραβιάσεις. Στη Θράκη προωθούν ήδη τη συγκυριαρχία,την οποία θρασύτατα επισφραγίζουν με την αναγγελθείσα κοινή επίσκεψηΕρντογάν-Παπανδρέου, ενώ σε συνεργασία με τον Κύπριο πρόεδρο Χριστόφια ετοιμάζονταινα παραδώσουν την Κυπριακή Δημοκρατία στα χέρια των Τούρκων εισβολέων,επαναφέροντας ουσιαστικά το καταδικασμένο Σχέδιο Ανάν και μάλιστα σε χειρότερηεκδοχή

Όλα αυτά μέσα από μεικτά ελληνοτουρκικάυπουργικά συμβούλια, που επιθυμεί να προωθήσει ο πρωθυπουργός και ο υπουργόςτου «από το εξωτερικόν», την ίδια στιγμή που η Τουρκία θέλει να αναδυθεί ωςοικονομική, πολιτική και στρατιωτική περιφερειακή υπερδύναμη, σπρωγμένη από τους Αμερικανούς, τους Άγγλουςκαι το ΝΑΤΟ, και να πετύχει αυτό που ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έχειεπανειλημμένα σε δημόσιες εμφανίσεις του αποκαλέσει «συμπατριωτισμό», δηλαδή «συγκυριαρχία»της Τουρκίας με τους υπόλοιπους λαούς της περιοχής.

Στα πλαίσιααυτής της «συγκυριαρχίας» επισκέπτεται τη χώρα μας στις 14-15 Μαΐου ο Ερντογάν.Μια χώρα, που απειλείται με εκποίηση από το ΔΝΤ και τους Γερμανούς, υποδέχεται ένανεπεκτατικό και επιθετικό γείτονα, που ποτέ δεν έπαψε να θέτει ζητήματα πουυπονομεύουν άμεσα και καίρια την εθνική μας ανεξαρτησία. Έναν γείτονα που δεναρκείται στις προκλήσεις από τα ανατολικά, αλλά σιγοντάρει και την αδιαλλαξίατων Σκοπίων και τις αλβανικές προκλήσεις, ενώ κάνει ό,τι μπορεί για ναεπιδεινώσει το ζήτημα των λαθρομεταναστών, αρνούμενος να εφαρμόσει τη συμφωνίαγια την επαναπροώθησή τους.

Ο ελληνικόςλαός πρέπει να αντιδράσει άμεσα στα σχέδια αυτά. Και ο τουρκικόςνεο-οθωμανισμός δεν είναι παντοδύναμος. Στο εσωτερικό, ο κουρδικόςλαός συνεχίζει αδιάλειπτα τον αγώνα του για αυτοδιάθεση, Παράλληλα, τα σχέδιαγια υποταγή των γειτονικών χωρών προσκρούουν σε αυξανόμενες αντιδράσεις. Η αρμενικήκυβέρνηση, μετά την κινητοποίηση των Αρμένιων σε όλο τον κόσμο, υποχρεώθηκε ναπαγώσει τις συνομιλίες με τους Τούρκους. Στην Κύπρο η συντριπτικήπλειοψηφία του κυπριακού ελληνισμού απορρίπτει τις απαράδεκτες υποχωρήσεις τηςηγεσίας του, όπως φάνηκε από όλες τις δημοσκοπήσεις, και η ΕΔΕΚ αποχώρησε απότην κυβέρνηση. Παράλληλα, η προσπάθεια προσεταιρισμού των Αράβων, τωνΠαλαιστινίων και του Ισλάμ οδηγεί σε αντιπαράθεση με το Ισραήλ και το εβραϊκόλόμπυ στις ΗΠΑ. Ακόμα και στην Ελλάδα το φιλοτουρκικό λόμπυ υφίσταται ήττες,όπως φάνηκε και με τις εσωκομματικές εξελίξεις στη Ν.Δ., ενώ ο ελληνικός λαός είναισυντριπτικά ενάντιος σε μια δήθεν φιλία με εκείνον που επιβουλεύεται καθημερινάτην ανεξαρτησία μας.

Μπορούμε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες ναορθώσουμε το ανάστημά μας. Να καταγγείλουμε τις πολιτικές που μας εκποιούν ταεθνικά μας δικαιώματα. Να καταγγείλουμε τις «φιλικές χειρονομιές» που ανοίγουντο δρόμο για τη νομιμοποίηση και πολιτική αποδοχή μιας επιθετικής χώρας. Ηφιλία των λαών δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα για την εκχώρηση της εθνικής μαςανεξαρτησίας στον περιφερειακό υποπράκτορα του ιμπεριαλισμού.

Νασυγκροτήσουμε μια εναλλακτική εξωτερική πολιτική σε συμμαχία με τους Κούρδους,τους Αρμένιους, τους Σέρβους, τους βαλκανικούς λαούς, μεόλους εκείνους που απειλούνται από τον τουρκικό νεο-οθωμανισμό, καθώςκαι με τους λαούς της Νότιας Ευρώπης, και να οικοδομήσουμε στενότερεςσχέσεις με την Κίνα και τη Ρωσία.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ

· ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

· ΚΑΜΙΑ ΦΙΛΙΑ ΜΕΟΣΟΥΣ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

· ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ, ΤΩΝ ΑΣΣΥΡΙΩΝ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 7 μ.μ.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

ΑΡΔΗΝ

ΑΣΚΕ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ-ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΗΚΚΙ

ΕΝΩΣΗΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΚΙΝΗΣΗΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΟΙΚΟΛΟΓΕΙΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

ΡΗΞΗ

ΣΑΚ

ΣΕΥΑΕΚ

ΣΥΛΛΟΓΟΙΠΟΝΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: