Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

'Αυτοκτόνησε' ο δικηγόρος της οικογένειας του Χραντ Ντινκ


Bookmark and Share
http://www.karalahana.com/kafkasya-politika-strateji/hrant-dink-cinayeti.jpg
Φωτογραφία από το πτώμα του Χραντ Ντινκ λίγο μετά τη δολοφονία του
Ο Hakan Karadağ (40), ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας του Αρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ, που δολοφονήθηκε από τον ανήλικο Ογούν Σαμάστ, που καθοδηγήθηκε από το βαθύ κράτος, βρέθηκε χθες κρεμασμένος με σχοινί από τον σωλήνα του φυσικού αερίου, στο διαμέρισμά του, στη συνοικία Τζιχανγκίρ της Κωνσταντινούπολης.
Ο Καραντάγ είχε δεχτεί τις απειλές του προφυλακισμένου Ογούν Σαμάστ κατά τη διάρκεια της 12ης συνεδρίασης του δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση. Στη διάρκεια της εκτόξευσης των απειλών ο Σαμάστ είχε γράψει κάτι σε ένα χαρτί και στη συνέχεια το έβαλε στη τζέπη του. Ο Καραμπάγ ζήτησε από το δικαστήριο να γίνει έλεγχος. Κατά τον έλεγχο που έγινε με εντολή του προέδρου του δικαστηρίου, διαπιστώθηκε ότι στο χαρτί ο Σαμάστ είχε γράψει το όνομα του δικηγόρου που βρέθηκε νεκρός.
Να σημειωθεί ότι το τουρκικό κράτος δολοφόνησε τον Χραντ Ντινκ, εκδότη της εφημερίδας ΑΓΟΣ, επειδή δημοσίευσε το αποτέλεσμα της έρευνάς του για την θετή κόρη του Μουσταφά Κεμάλ, Σαμπιχά Γκιοκτσέν, με την οποία αποδείκνυε ότι η ηρωίδα των αιθέρων της Τουρκίας ήταν Αρμένια, που έμεινε ορφανή όταν οι Τούρκοι δολοφόνησαν τους γονείς και τα αδέλφια της κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας, το 1915.
Η Σαμπιχά Γκιοκτσέν ήταν πρώτη αεροπόρος της Τουρκίας και ηρωωποιήθηκε από τους μηχανιμσούς του τουρκικού κράτους αφ' ενός μεν γιατί ήταν κόρη του Κεμάλ και αφ' εταίρου επειδή ήταν η πρώτη γυναίκα αεροπόρος στην Τουρκία.
Η δημοσίευση αυτής της είδησης προκάλεσε την θανατηφόρο καταδίκη του τουρκικού κράτους για τον Αρμένιο δημοσιογράφο.
Μετά από λίγες εβδομάδες δολοφονήθηκε (19 Ιανουαρίου 2007).
Print this post

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/06/blog-post_6778.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+InfognomonPolitics+%28InfognomonPolitics%29#ixzz0psvDFP82

Δεν υπάρχουν σχόλια: