Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Τελικά ποιος ασκεί κρατική τρομοκρατία;


Bookmark and  Share

http://yenisafak.com.tr/resim/site/tasatancocuklar3dc538053db5839bby.jpg
Η Διεθνής Αμνηστεία καταδικάζει την Τουρκία για τα "φυλακισμένα παιδιά που πετούσαν πέτρες'

Η Διεθνής Αμνηστεία, σε έκθεση που συνέταξε για την Τουρκία, ζητεί από τη γειτονική χώρα "να σταματήσει να καταδικάζει τα παιδιά που πετούν πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, καταδίκες που γίνονται με άδικο τρόπο και με βάση τους νόμους που αφορούν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας", ενώ παράλληλα ζητεί και την αλλαγή της πολιτικής και της πρακτικής που ακολουθεί η Άγκυρα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Η Διεθνής Αμνηστεία, στην 33 σελίδων έκθεσή της, εκφράζει την ανησυχία της για τον τρόπο που συλλαμβάνονται, κρατούνται και δικάζονται μικρά παιδιά, κατά παράβαση της "Συμφωνίας των Δικαιωμάτων των Παιδιών", που έχει υπογράψει η Άγκυρα.
Σήμερα στις φυλακές βρίσκονται εκατοντάδες παιδιά ηλικίας 12-16 ετών που έχουν καταδικαστεί σε βαρειές ποινές ή αναμένεται να δικαστούν με το αιτιολογικό της συμμετοχής σε τρομοκρατικές πράξεις.
Η Διεθνής Αμνηστεία ζητεί επίσης την αλλαγή των άρθρων 220/6 και 220/7 του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα, καθώς και το άρθρο 7/2 του Αντιτρομοκρατικού Νόμου, με βάση το οποίο δικάζονται τα παιδιά για υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης.
Πηγή: ΖΑΜΑΝ


Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/06/blog-post_7348.html#ixzz0r6utu1hM

Δεν υπάρχουν σχόλια: