Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010

όταν οι νόμοι «κοιμηθούν για μια μέρα», υπάρχει ο κίνδυνος να μην ξυπνήσουν ποτέ ...

Του Στάθη, απο την σημερινή "Ελευθεροτυπία"


Αξιοσημείωτον! Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος της γενικής αποδοκιμασίας που κατάφερε να εξασφαλίσει η κυρία Μπιρμπίλη με τις πρόσφατες εξαγγελίες της για την αναμορφωσυμμόρφωση των Αθηνών.

Πλήθος συναδέλφων, ρεπόρτερς και σχολιαστές, στο σύνολο των εφημερίδων, φίλα κι όχι προσκείμενων στην κυβέρνηση, αντιμετώπισαν με επιφυλάξεις

επικρίσεις

λοιδορίες

σαρκασμό

οργή και θυμό

τις προχειρότητες («φούμαρα» που «ευτυχώς δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ») της ελαφρότατης, όπως για μια ακόμα φορά αποδεικνύει, Υπουργού.

Αξιομνημόνευτο κατόρθωμα. Φαίνεται πως έχει και το «δούλεμα» τα όριά του. Να υποθέσουμε ότι οι συνάδελφοι θα αρχίσουν να εκδηλώνουν την ίδια κριτική διάθεση ου μην θυμό κι οργή και για τους τομείς που παίζεται το όντως παίγνιον-όπως της οικονομίας και της πολιτικής; Δύσκολο το βλέπω! Για την ώρα τα «μαζεύουν» πολλοί με τους πρωτοπαρακειμώμενους (στην πραγματικότητα δευτεροκλασάτους) και ύστερα ξεσπάνε σε περιπτώσεις (ευεπίφορες για κράξιμο) όπως η φουκαρομπιρμπίλη - η μπουρλοτιέρισσα (με τρεις κάμερες) της «Φαντασίας». Να δείχνει στον Γιωργάκη εις ποίον σημείον θα... γκρεμίσουν τη θάλασσα!

.................................................

Μια ακόμα από τις θαυμαστές -τύπου Καραχασάν ή Τσόκλη- επιλογές του ρηξικέλευθου Γιώργος.

Οι νόμοι του ελληνικού κράτους έχουν ισχύ σε ορισμένες περιοχές της Θράκης; Ή μήπως τελούν εν υποτελεία;

***

Η γνωστή κυβερνητική υπάλληλος, υφισταμένη της κυρίας Διαμαντοπούλου, κυρία Θάλεια Δραγώνα

στα νέα προγράμματα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης για τους Τσιγγάνους (πολιτικώς ορθώς: Ρομά) περιλαμβάνει όλες τις περιοχές και τους δήμους της επικράτειας που καλούνται να τα αναλάβουν και να τα υποστηρίξουν, πλην Θράκης!

Γιατί;

Δεν υπάρχουν Τσιγγάνοι στη Θράκη;

(Ή μήπως για κάποιους δεν υπάρχει ήδη Θράκη;)...

Πάντως, στο ανάλογο επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Μάθε Παιδί μου Γράμματα της κυρίας Αννας «επί δικαίοις και άδικοις» Διαμαντοπούλου και της πρωθιέρειας των ντοκτορά κυρίας Θάλειας Δραγώνα η περιφέρεια «Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» έχει καθαιρεθεί σε «Ανατολικής Μακεδονίας» σκέτο! («ΠΑΡΟΝ» 13.VI.2010).

Τι συμβαίνει; Διαμελίσθηκε η επικράτεια και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Εχουν αναλάβει οι δύο κυρίες, το Συνταγματικό καθήκον της αναδιαμόρφωσης της δομής του κράτους στην περιοχή;

Μήπως η άποψη του ψευτομουφτή Θράκης και του εκεί Τουρκικού Προξενείου ότι στο «σαντζάκι τους» δεν υπάρχουν Τσιγγάνοι (ούτε και Πομάκοι) αλλά μόνον Τούρκοι, είναι πλέον σεβαστή και απ' το παρ' ημίν σεβαστό Υπουργείον Παιδείας;

Και, εν τοιαύτη περιπτώσει, πού είναι, εν μέσω τέτοιας κατασκευασμένης τουρκικής πλειονότητας, η πολυτραγουδισμένη ευαισθησία για τις μειονότητες (όπως των Πομάκων ή των Ρομά) της κάθε κυρίας Δραγώνα κι οποιουδήποτε άλλου;

Ή μήπως η ευαισθησία για τις μειονότητες υφίσταται αναλόγως της μειονότητας; αν πρόκειται δηλαδή

για σλαβομακεδόνες ή τουρκογενείς μουσουλμάνους μάς πιάνει ο πόνος, αλλά αν πρόκειται για Πομάκους ή Τσιγγάνους (στη Θράκη) τους αφήνουμε στον πόνο τους;

Αλλά, για να σοβαρευτούμε!

Πολλοί καθηγητές εξ Αθηνών ψωμίζονται με τα μειονοτικά επί χρόνια και ζαμάνια ενώ αντιστοίχως πολύ χρήμα διασπαθίζεται στη Θράκη από εντόπιους κανθάρους, χριστιανούς μουσουλμανοπατέρες.

Η ελαφρότης με την οποίαν η κυβέρνηση Παπανδρέου (και τα ακαδημαϊκά παράσιτα, που είτε με ΠΑΣΟΚ είτε με Ν.Δ. το ίδιο χρυσοψωμίζονται) αντιμετωπίζει τα τεκταινόμενα στη Θράκη, έχει φθάσει στα όρια της αμφισβήτησης των νόμων, του Ελληνικού Συντάγματος και των Διεθνών Συνθηκών.

Δεν μπορεί εν ενεργεία βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να κουρελιάζει το Ελληνικό Σύνταγμα δηλώνοντας -με όρκο- Τούρκος (στη Θράκη) - ενώ νοτίως του Αλιάκμονος το παίζει Ελλην, απολαμβάνοντας όλα όσα κάτι τέτοιο σημαίνει. Στην Τουρκιά θα τον είχαν χώσει σε πολύ βαθύ μπουντρούμι.

Η περίπτωση Καραχασάν -επιλογή του κ. Παπανδρέου- που απεδείχθη σε όλα νούλα αλλά αστέρι στο να δηλώνει Τουρκάλα, θα έπρεπε να έχει καταδείξει στον κ. Πρωθυπουργό ότι οι πιασάρικες και οι εντυπωσιοθηρικές κινήσεις δεν λύνουν τα (όντως) προβλήματα στη Θράκη.

Μόνον η ευνομία για όλους τους πολίτες, χριστιανούς, μουσουλμάνους κι άθεους, μπορεί να θεραπεύει προβλήματα. Οχι η κολακεία του τουρκικού εθνικισμού, ούτε ο «κατευνασμός» μισαλλόδοξων ιμάμηδων. Οσο για τους εν Αθήναις επαγγελματίες «προστάτες των μειονοτήτων» - αρκετά πια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: