Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

Τουρκία: Ποινές φυλάκισης σε τρια άτομα επειδή μιλούσαν κουρδικά


Bookmark and Share

MARDİN -
Σε έξι μήνες φυλάκιση καταδιάστηκαν τρία άτομα στην Τουρκία, επείδή στις εκλογές της 29ης Μαρτίου 2009 μιλούσαν στους ψηφοφόρους στην κουρδική γλώσσα. Πρόκειται για τον υποψήφιο δήμαρχο της κωμόπολης Midyat του Κουρδιστάν, Yüksel Aslan Ecer, τον πρόεδρο της επαρχιακής επιτροπής του εκτός νόμου πλέον κόμματος DTP, Abdulaziz Bilgin και το μέλος του ίδιου κόμματος, Süleyman Tekin.
Τη καταδικαστική απόφαση έλαβε το δικαστήριο του Μίντιατ, με το αιτιολογικό ότι `χρησιμοποίησαν άλλη γλώσσα από την τουρκική στην πρεκλογική εκστρατεί, κάτι που απαγορεύεται'.
Να σημειωθεί ότι η κουρδική γλώσσα στην ουσία είναι απαγορευμένη από το τουρκικό κράτος, κάτι που αποτελεί κατάφορη παραβίαση των δικαιωμάτων είκοσι εκατομμυρίων Κούρδων που κατοικούν στο τουρκικό Κουρδιστάν.
Το γεγονός αυτό καθώς και το γεγονός ότι η Τουρκία είναι πρωταθλητής στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων με βάση τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ, καταδεικνύει την υποκρισία της τουρκικής κυβέρνησης, που προσπαθεί να αναγορευθεί σε προστάτη και υποστηρικτή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πολιτών άλλων χωρών, αλλά όχι των δικών της πολιτών.
Πηγή: ANF NEWS AGENCY

Print this post

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/06/blog-post_3895.html#ixzz0pt7AEoHM

Δεν υπάρχουν σχόλια: