Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Μεγάλες απώλειες Τούρκων στρατιωτών από την αναζωπύρωση του κουρδικού αντάρτικου

Αναδημοσίευση απο το "Strategy-geopolitics"

To αληθινό πρόσωπο της Τουρκικής Δημοκρατίας: Αστυνομικοί με πολιτικά συλλαμβάνουν ανήλικο Κούρδο τον οποίο προηγουμένως χτύπησαν μέχρι αναισθησίας, στην πόλη Χακαρί στις 20 Μαΐου.

Το υποκριτικό ενδιαφέρον της Άγκυρας για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι γνωστό. Τη στιγμή που η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθούσε συγκλονισμένη την επίθεση των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων στα πλοία της διεθνούς νηοπομπής που επιχείρησαν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας, στο εσωτερικό της Τουρκίας ελικόπτερα της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων βομβάρδιζαν κατοικημένες περιοχές όπου ζουν Κούρδοι. Τρία τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα τύπου Super Cobra επιτέθηκαν στις αρχές Ιουνίου αδιακρίτως κατά "στόχων" εντός της πόλης Tunceli, ενέργεια αδιάνοητη για κράτος υποψήφιο προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στη Νοτιοανατολική Τουρκία.
Είχε προηγηθεί τη προηγούμενη μέρα επίθεση Κούρδων μαχητών με PRG κατά περιπολικού οχήματος της Στρατοχωροφυλακής με αποτελέσμα τον τραυματισμό 2 Τούρκων στρατιωτών ενώ ακολούθησαν και άλλες θεαματικές ενέργειες, μετά την επίθεση στη Τουρκική Ναυτική Διοίκηση Αλεξανδρέττας.
Εκτός από τους δεκάδες νεκρούς και τραυματισμένους οπλίτες και αξιωματικούς που μετρούν οι ΤΕΔ το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, αξιοσημείωτη είναι τόσο η επίθεση με ρουκέτες και όπλα ελεύθερου σκοπευτή κατά φυλακίου των Ειδικών Δυνάμεων στις 10 Ιουνίου όσο και η πολύωρη αποκοπή στις 14 του μηνός του αυτοκινητοδρόμου Dersim-Erzincan, ο οποίος τέθηκε προσωρινά υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: